Knep för att öka HP i en '95 Honda Civic

Honda Civic träffade amerikanska stränder vid en tidpunkt i vår fordonsindustri kultur när bränsleekonomi, var låga utsläpp, låg kostnad och pigg hantering betydligt större oro än ren kraftproduktion. Dagens Civic lämningar, på gott och ont, till stor del sant att den filosofin. Även nyare Samhällskunskap har mer än dubbelt så mycket hästkrafter som sina förfäder, de väger också omkring 80 procent mer, vilket gör den aldrig sinande strävan efter hästkrafter lika relevant idag som det någonsin var. Grundläggande Bolt-Ons

Hästkrafter är en fråga om luftflöde, desto mer luft motorn kan röra sig in och ut, desto mer ström den kommer att göra. De två enklaste och vanligaste uppgraderingar för Samhällskunskap av någon årgång är en eftermarknad avgas och friare andning luftintag. Även om du kan frestas att köpa en av dessa tunnväggiga titan avgassystem, gör det inte. Du kommer att få hästkrafter, men revvy lilla Hondas högfrekventa ljudvågor kommer att göra för migränframkallande drone när de skickas via ett system som detta. Räkna med cirka 5 hästkrafter för en bolt-on avgassystem, och ungefär samma för en kall luftintaget.
VTEC Ändring

Hondas VTEC (och senare i-VTEC) system använder oljetryck för att påverka ett större "prestation" kamaxel vid höga varvtal, vilket hjälper till att maximera absolut makt potential bibehållen bränsleekonomi och vridmoment vid låga varvtal. Datorn kommer automatiskt att variera punkten VTEC engagemang genom motorns belastning och gasspjällsläge, vilket fungerar bra för stock motorer men kommer att begränsa möjligheterna om du har modifierat den på något sätt. Om du väljer att ändra VTEC punkten med en eftermarknad dator tuner, ställa in den på 4500-4800 för användning med en eftermarknad insug och avgas, och från 3000 till 3200 om du kör en turbo eller kompressor. Gå inte under 2000 rpm eller så förlorar du oljetryck och stek din motor.
Turbo och Lustgas

Du kan helt enkelt smälla din gamla D -serien med 75 till 100 hästkrafter värde av lustgas och kallar det en dag, men det finns bättre alternativ om du har pengar. Den D-serie motorn i de flesta Samhällskunskap av denna årgång klarar ca 7 pounds per kvadrattum av turbo boost utan inre modifieringar, vilket bör vara bra för ca 60 hästkrafter på en annars stock motor. Den D-serien motorns kompressionsförhållande är lite för hög för någon allvarlig mängd laddtryck utan någon form av eftermarknaden bränsle enheten och intercooler. Med dessa tillägg och några högoktanig bensin, kan du trycka lyft för mellan 9 och 11 kg. för ca 80 till 100 mer hästkrafter. Hästkrafter av 300 eller mer kan uppnås med denna motor, men det kommer att kräva, åtminstone, lägre kompression kolvar (inte mer än 8,5 till 1) och en starkare spö /vevaxel paket.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/84279.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.