Hur man målar Mag Wheels

Mag hjul är fordonsindustrin hjul byggda med en magnesiumlegering som lämnar hjulen lättare än andra typer bibehållen styrka i hela hjulet kroppen. På grund av utseendet på de flesta mag hjul, de har vunnit popularitet som eftermarknad bil tillägg, köpta främst för hjulets utseende ensam. För att öka den visuella effekten av mag hjul, många ägare har hjulen målade komplettera fordonets färg. Detta kan vara en dyr process när det görs professionellt, men du kan göra det själv om du är villig att ta itu med projektet. Färgen och tillbehör är alla tillgängliga vid varje välsorterad auto leverans butik och, medan målningen processen kan vara tidskrävande, det är enkelt nog att även en nybörjare kan slutföra det framgångsrikt. Saker du behöver
Drop duk
Paint Metal strippa
kan
Brush
Gummihandskar
Skyddsglasögon
Stålborste
makt bricka
Sandpapper
Maskeringstejp
HVLP sprayfärg pistol
slipbar primer
Baslack måla
Klarlack måla
Visa fler instruktioner
1

Täck arbetsområdet med en trasa för att undvika mässar som gjorts under målningen. Ta bort eventuella tidigare färg eller klarlack finns på din mag hjul med färgborttagningsmedel. Häll över en kopp färgborttagningsmedlet i en liten metallburk. Doppa en pensel i burken och applicera stripper på mag hjulet. Vänta 20 minuter efter applicering för strippa för att lösa upp färgen.
2

Sätt på ett par gummihandskar och skyddsglasögon för att skydda din hud och ögon från färgborttagningsmedel. Ta strippan från hjulet med en rostfri borste ståltråd. Skrubba hjulet med borsten, arbeta dig runt hjulet och i de små sprickorna i ekrarna tills du tar bort alla spår av färg. Skölj av någon strippa och färgrester med en makt bricka.
3

Sand ner någon del av mag hjul du vill ha en polerad snarare än målade utseende, såsom kanten på hjulet. Gör den första slipningen passet med 120-grit sandpapper för att avlägsna eventuella urgröpningar i hjulets yta, jämna ut ytan. Använd 220-slippapper om ytan av mag hjulet är i bra form. Gör därefter ytterligare passeringar med ökande sandpapper grits att jämna ut ytan av hjulet som går från 220-grit till 320, 400 och sedan slutar med 600-grit. Byt till våt /torr sandpapper och använda sandpapper våt, sand polering område med 600-slippapper, följt av 900, 1000, 1500 och slutar med 2000-grit.
4

Place maskeringstejp över den polerade hjulyta. Instegsskydd upp resten av hjulet

med medellång-grit sandpapper, utjämning ytan men lämnar en liten struktur som färgen kan fästa.
5

Ta bort sliprester från scuffed område med en absorberande blå handduken. Gå över ytan en andra gång med ett vax inbäddad-putstrasa att ta bort ludd kvar i handduken.
6

Spraya mag hjul med ett lager slipbar primer. Bygg upp grundfärgen med hjälp av tunna skikt av sprayen. Applicera tre skikt av primer, så fem minuter mellan varje skikt och 20 minuters torktid efter sista skiktet. Slipa grundfärgen med 600-grit sandpapper för att avlägsna eventuella målning brister. Torka med handduk, följt av putstrasa.
7

Spraya basecoat av färg i ditt val av färg på mag hjulet med en HVLP pistol sprayfärg. Fyll färgen kapseln och anslut pistolen till sin lufttillförsel. Rikta pistolen mot mag hjul och börjar något innan kanten av hjulet, tryck in avtryckaren för att börja måla flödet. Passera sprutpistol med sprutlackering över hjulet, släpper avtryckaren när du har passerat den andra kanten av hjulet med pistolen munstycket. Applicera tre lager färg för att belägga hjulet, vänta 10 minuter mellan varje lager. Undersök hjulet för täckning, vilket gör att den helt har täckts med färg. Om inte, tillämpa en slutlig beläggning. Låt hjulet för att torka i 30 minuter.
8

Applicera ett lager klarlack färg till hjulet för att skydda din bas färgskikt. Spraya tre lager av klarlack på hjulet, så 10 minuters torktid mellan varje. Låt hjulet torka över natten.
9

Ta bort maskeringstejpen från poleringen hjulyta.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/84323.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.