Kalifornien Engine Swap Lagar

Vissa bilägare ersätta en trött gammal motor eftersom den har gått till slutet av sin livslängd. Bil entusiaster kan byta sin motor med en större eller uppgraderade alternativ som gör att fordonet kör fortare. Kaliforniens motor swap lagstiftning fastställer regler för utbyte av bilmotorn och administreras av California Environmental Protection Agency. Utbytesmotorer

En rak motor swap för ett identiskt kraftenhet faller under Kaliforniens "utbytesmotor" lagar. Alla sådana swappar måste involvera identiska motorer, utan modifieringar. Om ersättare blocket kommer utan utsläpp utrustning, då detta måste avlägsnas från den ursprungliga motorn och installeras på den nya enheten. Alla skillnader mellan de två motorerna gör swap ogiltigt enligt reglerna utbytesmotor och i stället bilägaren måste uppfylla riktlinjerna för "motor förändringar." Motorer som importerats från Japan kan användas för swappar utbytesmotor i Kalifornien. De måste vara "funktionellt identisk" till blocket som kommer ut ur bilen. Kalifornien har en lista på motorer som identifieras som lagligt att användas för sådana swappar.
Motor Förändringar

En motor förändring innebär att byta en bilmotor med en annan som är inte identiska, enligt kalifornisk lag. Staten kräver att den nyinstallerade blocket måste vara i samma ålder eller nyare än den som kommer ut ur bilen. Det måste komma från samma typ av fordon, såsom en personbil eller lätt lastbil. Om bilen är Kalifornien-certifierad sedan motorn gå in i bilen måste också vara California-certifierad. Bilägare måste se en motor förändring inte ökar föroreningarna, enligt Kaliforniens Air Resources Board. Bilägare måste lämna in sin bil för kontroll efter en motor förändring sker. Detta sker vid en statlig domare station där bilen är föremål för ett utsläpp prov och kontrolleras för att se till att all nödvändig utrustning är där det ska vara enligt kalifornisk lag.
Undantag

Om du äger ett fordon som gjordes innan Kalifornien införde sina strikta utsläppsgränser lagar då din bil är undantagna. Detta innebär att ägare av gamla importerade klassiska bilar och vintage amerikanska modeller inte behöver följa de lagar motor swap för mer moderna fordon. Kalifornien kallar dessa äldre bilar "okontrollerade" fordon. De inkluderar samtliga utländska tillverkade fordon från 1967 och tidigare, att alla USA-tillverkade fordon som certifierats i Kalifornien som tillverkats 1965 eller tidigare, och alla USA-tillverkade bilar certifierade federalt gjordes år 1967 och tidigare.
Addera .from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/84414.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.