Hur Twin Turbo en V6 Camaro

Även det lilla blocket V8 gjorde Camaro berömd, faktum är att de flesta förlorade några cylindrar mellan drömmen och försäljning golvet. Även V6 modellerna är långt ifrån den snabbaste där ute, behöver du inte byta i en bränsle-hungrig V8 att göra Mustang ägare svett. Modern bakmonterad turbo system kan producera enorma makt, passar i nästan alla chassi oavsett motorutrymmet clearance och är mycket mer linjärt och lättare att köra än sunt förnuft skulle föreslå. Var medveten om att exaktainbyggnadsmåttet tider, rutiner och fästpunkterna kommer att variera kraftigt från kit och modell-året. Saker du behöver
Bakmonterad twin turbo kit
metriska och standard uttag, en komplett uppsättning Spärrhandtag
, tillägg och U-fogar, full uppsättning
Momentnyckel
Teflon tejp och silikon
Welder och svetsning levererar
Basic skärning och verktyg tillverkning
Visa fler instruktioner
1

bort bilens stock katalysator bakåt (cat-back) avgassystem och installera dubbelt avgassystem medföljer antingen med ditt kit eller rekommenderas av tillverkaren. Montera turbo montering upp-rör i stället för lager halsdukar.
2

Bolt de turbos till de upp-rör med den medföljande hårdvaran. Installera den elektriska oljepumpen i bagageluckan. Lod och koppla pumpen till bilens elsystem och lod olja matarledningen till turbon olja inlopp. Du kan välja att inkludera en inline oljekylare mellan pumpen och turbos om så önskas.
3

Montera oljetråget så lite som möjligt, och se till att det är minst 4 till 6 inches lägre än de turbos att förhindra att olja rinna tillbaka. Om du saknar utrymme för att installera sumpen lägre än de turbos, måste du använda en torr sump-stil sophantering pump i stället för en vanlig oljepump för att dränera turbos.
4

Anslut turbos till Camaros spjällhuset inlopp med den medföljande slang, fästen, kontakter silikon och slangklämmor. Om du använder en universell bakmonterad turbo kit som inte innehåller dessa poster, kan du ha ett anpassat system böjd upp för dig på din punktutsug butik. Använd ett par rör med liten diameter i stället för en enda stor pipa för att minska turbo lag och öka gasrespons.
5

Installera bränslespridare, bränslepump eller kompletterande bränsle systemet, antingen medföljer satsen eller rekommenderas av satsens tillverkaren. De flesta tillverkare kommer att rekommendera en turbo-specifik, eftermarknad datachip eller omprogrammerbara bränsle förvaltningsenhet för motorer med mer än sju till åtta psi boost. Dock kanske du vill behålla höga laddtryck under detta. Ett halvt kilo boost är värd ungefär en 8 procent förbättring i kraft på de flesta motorer, bör så sju psi boost vara värt cirka 100 hästkrafter på en 180-hästars motorn utan att kräva en ny dator.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/84677.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.