Hur man lägger Neon Lights på en motorcykel

Förbättra utseendet på en motorcykel med neonljus skapar en djärv anpassad utseende. Det ökar motorcykelns show kvalitet och värde. Installera belysningen kan vara utmanande, men det kan ske att följa några enkla steg. Noga överväga var du vill placera neon att undvika brott och överhettning. Du kan placera lamporna under tanken och ovanför motorn, monterad på ramen eller gaffeln rör, eller under motorn. Neonljus kommer i tuber av varierande längder och storlekar för att möta olika behov. Saker du behöver
Neonljus
Drill
Monteringsmaterial
Wiring
Switch
Electric terminal VECKARE
Avbitartång
Kabelskalare
Eltejp
buntband
Visa fler instruktioner
Förberedelser
1

Välj den plats där du vill montera neon. Gör detta innan du köper, eftersom detta kommer att bestämma längden och kvaliteten på neon du behöver. Montering neon under tanken och ovanför motorn kräver värmebeständiga neon, men det neon behöver inte vara så väl skyddad från brott. Neon monteras under motorcykeln inte behöver vara så värmetålig men måste skyddas från brott på grund av väg skräp. Låt ett par inches på vardera änden av neon för monteringsverktyg och anslutningar ledningar.
2

Utvärdera det elektriska systemet i din motorcykel och vara säker på att avgiftssystemet kommer att hantera behoven av extra belysning . Om du har lagt till andra extra belysning, se till att du fortfarande är inom betyg kapaciteten för ditt avgiftssystem. Om inte, kolla med din lokala butik om en uppgradering till en högre amp system innan du installerar lamporna.
3

Köpa neon för ditt projekt. Det mest ekonomiska sättet att köpa lamporna är i ett kit, tillgänglig från återförsäljare online (se Resurser) eller din lokala auto eller leveranser motorcykel butik. Kit inkluderar monteringsverktyg, nödvändiga kablar och en strömbrytare. Bestäm var du vill montera brytaren. Det finns många alternativ, från styret monterade växlar till de som är monterade i sidokåpor eller fastspänd i ramen. Kontrollera att kitet ingår även en säkring eller överspänningsskydd.
Installation
4

Montera neon på den valda platsen. Om ingen mall medföljer kitet, och borrning krävs, göra en egen med en bit kraftigare papper för att markera placeringen av hålen. Borra försiktigt med den rekommenderade storleken lite. Om du är osäker, borra ett mindre hål som kan förstoras senare. Om du använder klämmor, försiktigt placera klämmor där de inte stör rörliga delar och montera löst vid först. Dra endast åt dem när du är säker på att neon är där du vill ha det. Använd trasor eller kuddar för att skydda krom eller målade ytor vid borrning eller fastspänning för att undvika att skada dem. Om du installerar neon under cykeln, även installera sköldar för att skydda rören från väg skräp. Shields är ofta medföljer kit.
5

Montera omkopplaren och ledningar. Använd falsning och strippa verktyg för att skapa ledningar endast så länge som du behöver. Om ett kabelnät kommer med neon, följ instruktionerna noga. Använd isolerade anslutningar om möjligt, och använd eltejp för att täcka alla exponerade terminaler. Använd buntband för att hålla tråden diskret och bort från rörliga delar och värmekällor. Se till att alla säkringar är korrekt installerade för att förhindra skador på tänder och /eller ditt elsystem.
6

Test lampor och se till att de fungerar korrekt. Kontrollera monteringen att se till att lampor är säkra och inte vibrera loss när cykeln är igång. Se till strålkastare och andra lampor inte dim när neon är påslagen. Detta kan betyda att avgiftssystemet är överbelastat, eller att det finns en kortslutning i nya ledningar. Kontrollera att alla kablar är säkert och att brytaren fungerar korrekt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/84717.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.