Hur man kör en diesel på spillolja

När Rudolf Diesel byggde hög komprimering motor, ämnade han det att använda jordnötsolja som bränsle. Eftersom fossila bränslen produkter var billigare både att köpa och köra, var motorn konverterad till diesel. Dieselmotorer kan köras på petroleum diesel, biodiesel eller vegetabiliska oljor. Avfall vegetabilisk olja, kasseras när den inte längre är av livsmedelskvalitet, kan förfinas och användas som bränsle i de flesta moderna dieselmotorer. Saker du behöver
Ombyggnadssats
avfall vegetabilisk olja
5 gallon hinkar
Filter
Visa fler instruktioner
1

Alter din bil så att Det är utrustat för att köras på avfall vegetabilisk olja. Om du är mekaniskt benägna du kan göra det själv, eller så kan du betala din mekaniker att göra det åt dig. Ändringar bör inkludera en andra bränsletank, en metod för att växla mellan tankarna och bränsle värmesystem, som kan vara så enkelt som att köra bränsleledningen för den andra tanken genom kylaren.
2

Kontrakt med en lokal restaurang för sitt avfall vegetabilisk olja. Normalt kan du få det gratis eftersom det sparar restaurangen kostnaden för bortskaffande.
3

Filtrera oljan i en ren 5-liters hink för att ta bort eventuella matrester. Använd ett filter som är minst 0,5 mikron tjockt. Filter som passar över toppen av de fem gallon hinkar oljan kommer in kan köpas i färgen departementet flesta byggvaruhus.
4

Fyll den andra bränsletanken i bilen med den filtrerade vegetabiliska olja. Fyll din primära tanken med vanlig diesel.
5

Kör din motor på dieselbränsle tills motorn är varm och har haft tid att tillräckligt värma den vegetabiliska oljan. Oljan ska värmas till ca 158 grader Fahrenheit innan det körs genom motorn, för att säkerställa att det är tunt nog att gå genom ventilerna med lätthet. När motorn har värmts, växla till den andra tanken.
6

Drive normalt, växla tillbaka till dieselmotorn ca 10 minuter innan parkering din bil. Detta säkerställer att dieselbränsle, och inte vegetabilisk olja, sitter i motorn när den är i vila. Tillåta vegetabilisk olja kvar i motorn i ett parkerat fordon kunde koppla spridarna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/85067.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.