Installationen av en Focus SE Cold Air Intake

Focus är en liten bil som tillverkas av Ford Motor Company. Först infördes 2000 modell år är fokus inriktat mot köpare som vill ha en prisvärd, men ändå sportig, bil. SE-modellen är en fyradörrars sedan i Focus lineupen. En eftermarknaden kall luft intag ersätter fabriken luftfilterhuset med ett intag slang och ett tvättbart och återanvändbart filterelement. Motorn kan andas bättre med någon av dessa inställningar, vilket ger motorn en liten hästkrafter vinst. Saker du behöver
Wrench in
Ordet jack
Jack står (2) katalog Phillips skruvmejsel
Hylsnyckelsats
Ratchet skiftnyckel
Borrmaskin
1/2 -tums borr
Visa fler instruktioner
1

Park på en nivå, asfalterad yta och dra åt parkeringsbromsen. Låt motorn svalna. Öppna huven och lossa den negativa muttern batteri klämma med en skiftnyckel. Lyft den negativa batterikabeln från batteripolen och skjut den åt sidan. Placera en domkraft under den främre motorn tvärbalken. Höj bilen med domkraften, står ställe två jack under varje sida av tvärbalken sedan sänka bilen på pallbockar.
2

Leta beståndet luftfilterhuset och luftinloppsröret som går från höljet till motorn spjällhuset. Lossa klämmorna på vardera änden av slangen med en Phillips skruvmejsel. Lossa och ta bort de två fästbultarna på ovansidan av filterhuset med en hylsa och spärrskaft. Lyft filterhuset och slangen rakt upp och ta bort dem från motorrummet.
3

Avlägsna bulten synliga, efter avlägsnande av filterhuset, med hylsa och spärrskaft för att lossa massan luftflöde (MAF) sensortång. Dra ledningarna kontakten rakt ut MAF sensorn. Lossa slangklämman längst ner på MAF hus med Phillips skruvmejsel lyft sedan höljet från motorrummet.
4

Lossa och ta bort de två skruvarna på stänkskyddet under framsidan av bilen på samma sida som filterhuset med Phillips skruvmejsel. Dra luftinsugsslang bort av stänkskyddet sedan tar bort stänkskyddet från bilen. Ta bort skruvarna från det nedre luft box, som är synlig efter att ta bort stänkskyddet, med Phillips skruvmejsel. Ta bort den nedre luft rutan från bilen.
5

Skjut adaptern gummislang som medföljde kall luftintag kit på spjällhuset öppningen och dra åt klämmorna med Phillips skruvmejsel. Fäst MAF huset du bort tidigare i insugningsröret i satsen och dra åt spännskruvarna. Tryck adaptern silikon slang till den andra änden av MAF huset och dra åt slangklämmorna.
6

Tryck intaget röret i slangadaptern på spjällhuset och dra åt spännskruven med Phillips skruvmejsel. Anslut MAF sensorn tillbaka till sitt hus tills det klickar på plats. Fäst insugningsröret fäste med skruvar som ingår i satsen. Fäst fästet i monteringsytan hålet i bilens ram och dra den ursprungliga bulten med hylsa och spärrskaft.
7

Skjut luftfiltret som kom med satsen på insugningsröret du just installerat och Dra åt klämman med Phillips skruvmejsel. Byt stänkskyddet och dra åt skruvarna. Använd en borrmaskin med en 1/2-inch borr och borra tre hål i botten av stänkskyddet så att vattnet kan rinna ut. Byt ut negativa batterikabeln och dra åt klämman muttern.
8

Hissa upp bilen med domkraft och ta bort domkraften. Sänk domkraften och dra ut den från under bilen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/85267.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.