Hur kan vi minska utsläppen från gasmotorer

Motor utsläpp är ett komplext men väl utforskade området, och omfatta alla aspekter av Powertrain Engineering från luftfiltret till avgasröret. Medan den genomsnittliga ingenjörens inneboende tendens kan vara att enbart fokusera på att behandla det som kommer ut ur motorn, det finns minst lika många vinster att vara hade genom att minska hur många föroreningar det framställts i första hand. Emellertid kan förlita sig på en enda strategi för att minska en typ av utsläpp orsaka en ökning av andra. Instruktioner
1

Installera en lämplig storlek, tre-vägs katalysator med syretillförsel. Dessa omvandlare är det hetaste går idag där utsläppen är berörda, och är skrubber i valet var de kan användas lagligt. Skaffa en ny, trevägs-omvandlare avsedd för en motor som din (med en liknande förskjutning, hästkraft /vridmoment och arbetsområde (rpm band)). Din donator bil bör helst vara av ungefär samma vikt som den till vilken du tänker installera omvandlaren.
2

Omprogrammera datorn eller re-jet din förgasare för att köra något magrare än den gjorde slut . De flesta datorer och förgasare kommer från fabriken inställd på att leverera luft till bränsle vid ungefär en 14,0-14,7 till ett förhållande. Öka denna kvot till cirka 15,5 till går säker för de flesta motorer, och kommer att minska mängden oförbränt bränsle som gör det ur avgasröret.
3

Montera en kamaxel med mindre intag /avgas överlappning. Kamaxlar diktera hur länge ditt intag och avgasventiler hålla öppet i förhållande till vevaxeln position. De insugs-och avgasventilerna kommer normalt att ligga öppen för ca 200 till 210 grader på vevaxeln s 360-graders rotation. Göra matten och du kommer att upptäcka att både insugs-och avgasventilerna är båda öppna samtidigt i minst 40 graders vevaxelrotation. Detta gör att oförbränt bränsle att strömma direkt från den öppna inloppsventilen och ut av avgasventilen utan att bli bränd. Installera en kortare duration kamaxel med mindre överlappning för att minska oförbrända kolväteutsläpp.
4

Installera en urea-insprutningssystem som de som används på vissa moderna dieselmotorer. Urea är en organisk förening som vanligtvis hittas i däggdjurs urin, och är en kraftfull metabolizer av något som innehåller kväve. Detta inkluderar mycket giftiga kväveoxider (NOx) inneboende utsätta kväve och syre (luften är ca 70 procent kväve i volym) till extremt höga temperaturer och tryck. Detta steg är särskilt viktigt om du har ställt ditt bränslesystem för en mager, eftersom numerärt högre luft /bränsle förhållandet drastiskt öka cylinderns temperatur och efterföljande kväveoxidutsläppen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/85302.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.