Hur man installerar en Mod ljuddämpare

Byta ljuddämparen är en kostnadseffektiv lösning för att förbättra ljudet av din bil. Oavsett om du vill ha en starkare och sportigare klingande bil eller om du vill att det ska låta tyst igen, ersätter ljuddämparen skulle kunna lösa problemet. Eftersom de flesta ljuddämpare är förankras i marken, är installationen vanligen så enkelt som att unbolting en och bultning den nya i dess ställe. Men halsdukar är benägna att rosta, särskilt om du kör på saltade vägar under vintern. Saker du behöver
Jack
Jack står
WD-40
Hylsnyckelsats
Wrench
Bågfil
ny ljuddämpare bultar
bytesrätt eller klämma

Visa fler instruktioner Review bort The Old ljuddämpare
1

Jack bilen och satte den på pallbockar. Arbeta aldrig under ett fordon på en domkraft. Placera en chock bakom alla hjul kvar på marken.
2

Spåra avgaserna från spetsen på baksidan av bilen framåt längs röret tills du når den första uppsättningen av bultar. Detta är den del du ska byta. Spraya lederna med WD-40 eller annan penetrerande smörjmedel.
3

Lossa bulten med socket set. Om du inte kan få bulten att skruva, sedan försöka greppa en sida med skiftnyckeln när du använder uttaget på den andra. Med tillräcklig kraft kommer detta att antingen starta muttern skruvas eller klippa bulten och bryter den i mitten. Hursomhelst, kommer det att komma ut. Vissa ljuddämpare får använda en U-formad klämma i stället för de två bultarna. Lossa muttrarna på undersidan av de två sidorna av U för att lossa och ta bort det.
4

bort bitar av bulten från hålet. När du har tagit bort båda bultarna, dra ljuddämparen bortsett från resten av avgasröret. Återigen, om röret rostat på plats kan du behöva dra ganska hårt. Du kan använda bågfil för att separera de två delarna, om de inte går sönder, bara vara noga med att inte bryta bromsen eller elledningar som löper längs botten av bilen
5

Ta bort galgar som. fortfarande ansluta ljuddämparen till fordonet och placera den gamla ljuddämparen åt sidan. Addera Installera ny ljuddämpare
6

Hook den nya ljuddämparens galgar på plats över krokarna i chassi på bilen. Den nya ljuddämparen ska hänga fint i ungefär rätt position.
7

Skjut änden av den nya ljuddämparen runt gamla avgasröret. Om du har den typen med klämman, skjut klämman över änden av den gamla avgaserna innan glider ihop ändarna. Dra åt muttrarna på den nya klämman för att säkra det på plats. Om du har den typ med en bult, skjut sedan ändarna av röret tillsammans och använda bultarna för att fästa ihop dem.
8

Kontrollera alla skarvar har sitter rätt genom att leta efter eventuella luckor, felaktiga vinklar eller dåliga uppriktningar. Starta bilen och lyssna noga för eventuella läckor. Medan du lyssnar, gå bakåt från bilen ett par steg och se till att avgaserna är i rätt position i förhållande till den bakre stötfångaren.
9

Ta bilen ner från pallbockar och ta det på en provkörning. Se den nya ljuddämparen låter bra och det finns inga läckor, skallror eller onormala vibrationer i avgassystemet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/85685.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.