Avgassystem tips i Fenders

Dagens avgassystem utgångar i en av två eller tre standardiserade platser, oftast i eller runt den bakre stötfångaren. Detta var inte alltid fallet, men, många bilar från 1920-talet och 30-talen samt ett antal samtida racerbilar och sportbilar används fender-exit avgasrören. Sådana uppställningar förblir retro-cool och kärnfullt, men kom ihåg att säkerheten alltid kommer före stil. Säkerhets Betänkande

Avgasrör tenderar att gå från den bakre stötfångaren för två viktiga skäl. Den första är att avgaserna är farliga, att hålla dem borta från föraren är av största vikt för alla avgaser installation. Den andra stora bekymmer är att de gaser som kommer ut ur rören är varma och smutsiga. Dirty är inte ett problem om du inte har något emot sot märken på din karossen (vissa människor ens gillar dem), men de höga temperaturer gaser kan lätt varp, smälta och eventuellt antända brännbara i vägen. Detta gäller särskilt för front-fender exit avgasrör, som ofta kan sprida omkring låga enligt retardation.
Använd Trim Plattor

Fender-exit avgassystem är ganska sällsynta nuförtiden, eftersom de flesta bilentusiaster är förståeligt tveksamma om att skära hål i sitt karosseri till kanalsystem rören. Det största problemet med alla avgaser ut genom ett hål är att avgaserna har att röra sig, så hålet måste vara ungefär en tum större än rörets diameter. Sätt en bit av stor diameter avgas slang i hålet så att den sträcker 03:57 inches i karosseriet och omger avgasröret. Du kan svetsa röret till kroppen, eller du kan svetsa den till en extern plåt och nit plattan till kroppen. Den förstnämnda kommer att kräva en hel del av karosseri och ommålning, det senare är racier och lättare för den genomsnittliga entusiasten
Använd en avlastningsledningen

Under nej. omständigheter bör du helt enkelt ansluta de enskilda rör från en V-konfigurerad motor till framskärmarna på den sidan. Fender avgaser presentera en teknisk utan uppenbara problem: Om rören avsluta på motsatser sida av bilen, kommer du alltid bara höra den ena eller den andra. Detta kan enkelt göra en V-6 låter som en subcompact, en V-8 låter som en fyrcylindrig eller en V-10 låter mindre än robust. Lösningen är att använda en crossover av något slag för att blanda avgaserna anteckningar från båda sidor av motorn innan du avslutar. En X-pipe kommer att göra mer makt och erbjuda en mjukare avgasljud, och en H-röret kommer låta lite mer rumbly.
Front Exit Safety

Front- fender avgassystem utgångar kommer nästan alltid skicka en viss mängd avgaser in i kabinen, men du kan drastiskt minska mängden genom att ta några försiktighetsåtgärder. Självklart, ju närmare ditt avgassystem utgångar är till fönstret desto fler gaserna kommer in. De två bästa platserna är strax före eller strax över framhjulet, vinkel avgasrören ut perfekt vinkelrätt mot kroppen istället för tillbaka mot den stuga för att minska avgaser intrång på tomgång och låga varvtal. Kanske den största tricket är att installera färdigköpta plast vindavvisare runt främre fönstren. Vid hög hastighet du hamnar kör genom en följd av egna kolmonoxid, och dessa avvisare hjälper till att hålla det mesta av din bil.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/85781.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.