Hur man installerar en Cummins bränsletrycksmätaren

Övervakning av bränsletrycket i en Cummins motor är inte nödvändigt. Men, om du har lagt prestanda produkter till din bil, är det klokt att veta vad bränsletrycket är. Insprutningspumpen behöver tillräcklig bränsletryck eller det kan skadas, så att du kan installera en bränsletrycksmätaren att säkerställa insprutningspumpen inte svälta av bränsle. Köpa bränsletrycksmätaren från din lokala Biltema och göra installationen själv för att spara pengar. Saker du behöver
spår pod
skruvmejsel
Wrench in
Visa fler instruktioner
1

Push bränsletrycket i öppningen av mätaren pod med din hand.
2

Bestäm en lämplig plats att montera mätaren pod i fordonet. Montera in på instrumentbrädan så att föraren kan se trycket medan bakom ratten med en skruvmejsel.
3

Dra den svarta kabeln från baksidan av mätaren under instrumentbrädan. Hitta en skruv under instrumentpanelen som säkrar att en metallyta. Denna skruv används för att jorda mätaren. Lossa skruven med en skruvmejsel. Trä den runda kontakten i änden av den svarta kabeln på skruven. Sätt tillbaka skruven och dra åt den med en skruvmejsel.
4

Dra den röda kabeln till säkringen panelen som är placerad på förarsidan av instrumentbrädan. Öppna dörren gruppcentralen och lokalisera strålkastaren säkringen. Koppla in den medföljande kontakten till strålkastaren säkringen.
5

Route linjen bränsletrycket genom hålet i brandväggen. Detta hål är placerad på förarsidan under rattstången. Tryck in linan bränsletrycket genom hålet och dra det igenom till motorrummet.
6

Öppna huven och leta reda på bränslefiltret bostäder. Den är belägen på förarsidan av motorn i närheten av brandväggen. Det finns en gul omkopplare på sidan av höljet som tillåter användaren att tömma vattnet ut ur bränslefiltret. Det finns en stor filter på undersidan av bränslet filterhuset. Lokalisera de två banjobultar på locket av bränslefiltret bostäder.
7

bort en av banjobultar på bränslefiltret inneslutningskåpan hjälp av en skiftnyckel.
8

Trä NPT adapter som följde med kitet på slutet av bränsletrycket linjen. Lämna cirka 1/4-tums av bränsletrycket sträcker sig förbi NPT adapter. Skruva fast adaptern i bränsletrycket kapseln och dra åt med en skiftnyckel.
9

Starta motorn och kontrollera tätheten.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/85971.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.