Hur man installerar en mätare Vakuum Boost i en 2005 Diesel F350

Att övervaka mängden uppsving från turbon i 2005 F350 diesel, kan du installera en mätare vakuum uppsving. Ett vakuum boost mätare installeras på instrumentbrädan där föraren kan se det, och du bör vara säker på att köpa en mätare pod tillsammans med mätaren. Sonden installeras i luften horn, och eftersom din dieselmotorn inte var avsedd för ett vakuum boost mätare, måste du borra och gänga ett hål till tråd i sonden. Saker du behöver
spår pod
Skruvmejsel
Borrmaskin
21/64-inch borr
1/8-tums NPT tap
Buntband
Visa fler instruktioner
1

bestämma en lämplig montering plats för mätaren pod inne i fordonet. Se anvisningarna på din mätare pod för monteringsanvisningar som varje mätare pod kommer att ha en annan montering förfarande. Montera mätaren pod genom att fästa skruvarna med en skruvmejsel.
2

Skjut vakuum Laddtrycksmätare in mätaren pod genom att föra in mätstickan genom typsnitt o mätaren pod tills det tar stopp. Om din vakuum boost mätare har ett fäste, montera fästet på baksidan av mätaren och vrider skruvarna med handen. Dra inte fast skruvarna för hårt.
3

Mata de röda och svarta kablarna från mätaren till gruppcentralen placerad under förarsidan instrumentbrädan. Dra kablarna så att de är utom synhåll från insidan av fordonet.
4

Lokalisera strålkastaren säkringen. Sätt klämman säkringen anslutning till säkringen markerade panelen strålkastare och fäst den röda kabeln till klippet med handen.
5

Titta under instrumentbrädan och hitta en skruv som fäster vid en metallyta. Detta kommer att fungera som en grundstötning källa för vakuum Laddtrycksmätare. Lossa skruven med en skruvmejsel. Trä kontakten i änden av den svarta kabeln genom skruven. Sätt tillbaka skruven i hålet och dra åt med en skruvmejsel.
6

Thread luftledningen montering som medföljde Laddtrycksmätare på ena änden av det uppsving line slangen. Det uppsving line slangen är en liten 1/16-inch diameter slang som går från vakuum Laddtrycksmätare till luft horn på motorn. Lämna cirka 1/4-tums av det uppsving line slang sträcker sig förbi luftledningen montering. Fäst beslaget på baksidan av mätaren. Dra åt förskruvningen med en skiftnyckel.
7

Lokalisera hålet i brandväggen under instrumentbrädan på förarsidan. Dra slangen boost linjen genom hålet i brandväggen och dra den in i motorrummet.
8

Lokalisera luft horn på din F350 diesel. Luften horn är en rund cylindrisk konsol som förbinder slangen från turboladdaren till motorn. Den är belägen på övre delen av motorn till den bakre delen av stora plast motorkåpan med "Powerstroke" stämplas på den. En 21/64-inch hål i luften hornet med hjälp av en
9

Drill borrmaskin och en borrkrona. Håll borren nivå för att säkerställa att en god hål borras.
10

Placera 1/8-tums NPT, eller National Pipe Thread, knacka verktyget i hålet. Tryck stadigt ned samtidigt rotera verktyget med handen i en medurs. Fortsätt att vrida knacka verktyget tills kranen verktyget stannar. Vrid knacka verktyget tillbaka ut ur hålet i motsatt riktning.
11

Infoga NPT montering i hålet och dra åt den med en skiftnyckel.
12

Trä andra luftledningen montering på slutet av det uppsving line slang, vilket innebär att ungefär 1/4-tums av linjen sträcker sig förbi uppsving linjen slangen. Trä kopplingen på kopplingen som installerades i luften horn. Dra åt förskruvningen med en skiftnyckel.
13

fast ledarna och öka line slangen borta från rörliga delar med buntband.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/86022.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.