Hur man installerar en analog Car Compass

En analog bil kompass hjälper dig att navigera när du kör genom att ange riktningen för bilens resa. Kompassen bollen flyter inom en vätskefylld behållare, vilket gör det möjligt att snurra när bilen snurrar. Eftersom kompassen bollen roterar mot den magnetiserade starkaste område, vanligtvis den magnetiska nordpolen, kanske några lokala magnetiska källor, såsom metall och ledningar, orsaka felaktiga kompassavläsningar. När du installerar en bil kompass korrekt för lokaliserade magnetfält, som kallas avvikelse, genom att justera kompensatorn skruv eller flytta kompassen. Saker du behöver
Compass kit
Icke-magnetisk
skruvmejsel
Visa fler instruktioner
1

Rikta din bil med jordens nord /sydlig axel med framsidan av bilen pekade norrut för att kontrollera deviationen. Placera kompassen där du vill montera den. Om det visar något men norrut, har du en avvikelse problem. Prova att flytta kompassen till andra platser tills den passar norrut. Om den inte gör det, sedan fixa avvikelsen med kompensatorn skruvarna efter fastsättning.
2

Fäst kompassen till din bil med hjälp av satsens systemet. De tre vanligaste fästsystem är skruvar, dubbel-Kantdyna lim och sugkoppar. Bifoga enligt anvisningarna.
3

Point bilen norrut, och vrid nord /syd kompensator skruven tills kompassen läser norrut.
4

Point bilen österut , och vrid öst /väst kompensator skruven tills kompassen läser österut.
5

Point bilen söderut, och om kompassen inte läsa söderut, vrid nord /syd kompensator skruv för att korrigera för halv felet. Till exempel, om den läsningen är avstängd med fyra grader, korrigera för två grader. Upprepa för väst.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/86255.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.