Hur man installerar en turbo kit på en CRX med B16

Årtionden efter dess ursprungliga release, har Honda CRX blivit en kultklassiker. Den CRX erbjuder en lätt plattform med en resultatorienterad chassi - den perfekta kombinationen för entusiaster som vill bygga billiga sportbilar. Som sådan har det blivit alltmer populärt att byta högre hästkrafter Honda motorer som B16 i den stora CRX chassit. Även ett lager B16 monterad i en CRX kommer prestera utomordentligt bra för priset, kommer att installera en turbo kit på din B16 CRX erbjuder en nivå av hästkrafter inte är möjligt med en sugmotor B-serien motor. Saker du behöver
Turbo kit
Hylsnyckelsats
Hylsnyckelsats
Vinkelslip
Avgaspackning
motorolja
kylarvätska
motor
tuning programvara
Visa mer instruktioner
1

tömma din CRX s motorolja och kylarvätska, som installerar turbo kit kommer att kräva avlägsnande av olja och kylarvätska linjer. Ta bort den främre stötfångaren genom att ta bort alla säkra Phillips-skruvar och sexkantsbultar.
2

Avlägsna B16-aktien intag genom att lossa klämringen vid spjällhuset, sedan ta bort alla anpassade monteringsskruvar. Ta sidhuvudet lager avgaser genom att ta bort header bultarna från framsidan av motorn, samt avgas bultar förbinder huvudet till B16: s katalysator.
3

Montera avgasgrenröret från din turbo kit i sidhuvudet plats med skruvarna mäldsamlingsrör. Anslut turbo avgas främre rör till grenröret med den medföljande packning och bultar. Skruva den andra änden av stupröret till katalysatorn med ett nytt avgassystem packning och bultar lager.
4

Montera turbon på grenröret s monteringsfläns med de medföljande skruvarna. Installera din turbo kit intag och /eller luftfilter på turboaggregatet inlopp. Dra intercooler J-pipe från framför kylaren området till turboaggregatet, och ansluta till turbo s komprimering hjul med den medföljande gummiadapter och klämringar.
5

Montera intercooler på plats genom att köra skruvar genom intercooler s Monteringsfläns platser. Anslut intercooler och J-röret med en gummi-adapter och ringar klämma. Anslut intercooler up-pipe till intercoolern utlopp, routing det genom CRX s fender väl området, till spjällhuset. Anslut upp-röret till B16: s spjällhuset med den medföljande gummiadapter.
6

Anslut alla nödvändiga vakuumledningarna och sensorer till intercoolern rörsystemet. Installera din turbo kit modifierade olja och linjer kylmedel i stället för lager-enheter, och anslut dem till turboaggregatet. Se din turbo kit specifika routing schema om du är osäker på hookup platser.
7

Använd en vinkelslip för att skära ett spår i baksidan av CRX främre stötfångaren, så att det ska kunna passa över intercooler. Sätt tillbaka den främre stötfångaren följer motsatta proceduren för borttagning. Byt motorns olja och kylarvätska.
8

Köp en tuning re-blixt eller fristående mottagare för din B16. Den kraftigt ökade luftflödet skapas av turbo systemet kräver modifierad bränsle tuning. En ECU re-flash installerar bas turbo program på B16: s lager ECU, gör det möjligt att köra turbo systemet. För bästa resultat, har din CRX trimmad av en professionell hjälp av en fristående avstämningssystem.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/86379.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.