Hur du kör Wire

Monteringsanvisningar för eftermarknaden biltillbehör kan vara vaga. När det är dags att ansluta kabeln från bilens ström till tillbehöret, vanligtvis finns det ingen förklaring eller tips om hur du kör tråden. Tråden måste passera genom bilens brandvägg. I de flesta bilar, innebär detta att ta bort golv och lite trim för att få tillgång till brandväggen och hål genom vilket fordonet kabelnätet måste passera. Saker du behöver
Hylsnyckelsats
platt skruvmejsel
Box Drill kniv hotell med metall lite (om det behövs) katalog Elektrisk tråd
Ficklampa
Elektrikers tänger
trådanslutningsdon
plast buntband
Gummiring bussning (om det behövs)
Visa fler instruktioner
1

Öppna huven på bilen. Sa minuskabeln från batteriet med en hylsnyckel.
2

Öppna den främre bildörren (passagerare eller förare) på samma sida som säkringsdosan i motorrummet.

Billiga 3

Använd en platt skruvmejsel för att försiktigt bända trim sidodörr som täcker kanten av ramen för dörren och kanten på invändiga golv. Peel interiören golvbeläggning av brandväggen, som separerar kupén från motorrummet. Vissa golv kommer att hållas på plats med skruvar eller clips, ta bort dessa med en platt skruvmejsel innan du drar golvet igen. Andra typer av golv är gjuten för att passa foten brunnar och kan skalas tillbaka för hand.
4

Skär ett litet snitt i kabelnätet luckan där kablaget går från motorrummet in i bilen . Skär skåran på motorsidan.
5

Dra ena änden av tråden från dess lagring rulle. Storleken av tråden bestäms av strömstyrkan som krävs av tillbehöret och avståndet mellan kraften, eller positiva, polen på fordonets batteri och tillbehöret som skall anslutas. Konsultera en diagram trådtjocklek för att se rätt tråd används. Mät enligt sökvägen tråden kommer att resa till förbli dolda och inte i en direkt linje från batteriet till tillbehöret, eller mätningen blir kortare än vad som krävs.
6

Anslut ena änden av den elektriska tråden genom slitsen i kabelstammen locket tills tråden kan gripas och dras från insidan av bilen. Tråden kommer att komma ut av brandväggen i området golvet skalades tillbaka, upp bakom instrumentbrädan. Använd en ficklampa för att se tråden, nå upp och dra ner kabeln och ut från under instrumentbrädan. Alternativt, passera tråden genom ett förborrat men oanvända hål i brandväggen (dessa kommer att pluggas med en gummigenomföring) eller borra ett nytt hål.
7

Dra tråden så det är fyra inches förbi strömterminalen på tillbehöret som ska anslutas. Använd elektriker tång att beröva 1/4-tums av isoleringen från änden av tråden. Crimp lämplig tråd kontakten i änden av tråden och anslut den till strömuttaget på tillbehöret.
8

säkra kabeln så att den inte hänger fritt, inte utgör någon fara för att fastna på spakar eller på händer och fötter av passagerare, och förblir dolda. Stoppa tråden under golv och fäst den upp under instrumentbrädan till ledningsnätet med buntband. Arbeta från tillbehöret mot brandväggen.
9

Rulla tillräckligt mycket kabel att nå från där den passerar genom brandväggen att antingen den positiva polen på bilbatteriet eller säkringen i säkringslådan som den kommer anslutas. Se installationsinstruktionerna för tillbehöret till fastställt prioriterad anslutning. Skär längden på tråden från rullen med elektriker tänger.
10

Strip 1/4-tums isolering av tråden och kläm på lämplig stil terminal för anslutning skall göras (ring för batteri inlägg, spade för säkringscentraler).

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/86648.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.