Hur man bygger 4 cylindriga motorer för fler hästkrafter

När återuppbygga en motor, kan du välja att få ytterligare arbete för att förbättra motorns prestanda över lagernivåer. Din uppgradering kommer att variera beroende på om du vill ha en sugmotor eller turbomotor. I båda fallen är mer hästkrafter utvecklad genom maskinbearbetning arbete på huvudet, byte av ventiler och ventilfjädrar, höjning eller sänkning motorkompressionsbroms, och ersättning av botten-end komponenter såsom stavar och vev. Den krävande karaktär av detaljerad huvudet arbete är utmanande och bäst av en professionell butik, men bottom-end och grundläggande huvud-arbete kan åstadkommas genom den särskilda hem mekaniker. Saker du behöver
omfattande uppsättning handverktyg inklusive skiftnycklar och Hylsnyckelsats
Torque Wrench
Motor ombyggnadssats
Visa fler instruktioner
1

Hamn och polera intag löpare, och packningen matcha avgasportarna. En motor huvud är ingenting moire än en serie av gaskanaler, rikta luft in och ut ur motorn. Moderna motorer har gjutna komponenter, och dessa kommer ofta med små fläckar och grov områden inbäddade i metallen. Använda en die grinder med en hårdmetallspets, kan du rensa upp insugsportarna, polering dem till en jämn glans. På avgassidan, skruva upp Grenrörspackning och använd die grinder att se utblåsningsportarna fullt matcha packningen form och storlek, eftersom dessa portar är vanligen något mindre.
2

Byt ventiler och ventilfjädrar med eftermarknaden enheter, eller har en butik utför en ventil jobb. Formen av ventilerna påverkar prestanda, och genom att ta bort material på toppen av ventilen mössa, kan du förbättra luftflödet eftersom du minskar hinder i luftkanalen. Förutom ventiler, kommer att använda titan eller höghållfasta ventilfjädrar kan du öka redline på din motor, öka din makt band.
3

Installer ett tjockare eller tunnare topplockspackning . Detta är ett enkelt sätt att göra mer effekt beroende på om du är sugmotor eller turbo. För en sugmotor, en tunnare topplockspackning - eller ha en professionell butik rakar huvudet - kommer att öka kompression, och därmed öka makten. På en turboladdad motor, kommer en tjockare topplockspackning lägre kompression, vilket tillåter motorn att säkert hantera mer boost.
4

Byt vevaxel, stavarna och kolvar med smidda eftermarknads enheter. De flesta motorer kommer med gjutna interna komponenter, genom att byta till att skapa interna, stängerna och kolvarna blir betydligt tåligare mot värme, vilket gör att du kan öka kompressionen och timing i en sugmotor, eller öka boost och timing i en turbomotor. Förutom mer värmetålighet, kan de smidda bitar vara ljusare än lager möjliggör bättre gasrespons. Vissa eftermarknaden företag producerar stroker kit som är färdigt bottom-ändaggregaten som tillåter dig att öka förskjutningen av din motor via en omarbetad vevaxel, stavar och kolvar. Stroker kit kan tillåta dig att vända en 1,8 liters motor i en 2,0 liters motor, vilket kommer att generera mer kraft.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/86650.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.