Hur man installerar en intercooler på en Turbo jag Engine

För att öka hästkrafter på en bil, måste du installera antingen en större motor eller bränna mer bränsle i ditt befintliga. En eftermarknaden turbo eller kompressor som använder forcerad induktion komprimerar luften innan den går in i motorn, vilket injicera mer syre. Denna process gör att ditt lager motor att bränna Dessutom bränsle, vilket ger en "boost" till din bils prestanda. Tyvärr har handlingen av kompression även oönskad bieffekt av att öka luftens temperatur, vilket gör att expandera och motverkar några av de turbo vinster. För att sänka temperaturen innan den går in i turbon, måste du installera en intercooler. Saker du behöver
Aftermarket intercooler kit
insexnyckel
stjärnskruvmejsel
skruvmejsel
Brukskniv
Visa fler instruktioner Review bort den
Stock Intercooler
1

Koppla bort minuspolen kabeln från batteriet.
2

bort motorn undercover panelen. Använd skruvmejsel för att poppa ut dubbarna håller panelen på plats. Beroende på modell bil du har, kanske placeringen och antalet skruvar som håller den på plats skiljer sig åt. Se din bruksanvisning för reparation instruktioner om hur du tar bort dessa paneler. Addera 3

Ta bort den främre stötfångarhöljet. Med hjälp av skruvmejsel, ta bort skruvarna och pop stötfångarhöljet off. Detta kommer att ge dig tillgång till kylaren och fabriken intercooler.
4

Lokalisera intercooler och koppla bort alla slangar och rör som ansluter till den. Det bör vara fyra slangar och två rör som är anslutna till intercoolern. De hålls på plats med klämmor. Lossa klämman och dra bestämt slangen lös.
5

Ta fabriken intercooler. Nå ned i utrymmet och dra intercoolern vertikalt ur facket. Ställ detta åt sidan och observera rymden. Se till att nya eftermarknaden intercooler, kombinerat med fästen, passar innan du försöker installera det nya systemet.
Installera Intercooler
6

Leta slangen servostyrning och loss den tillsammans med P /S svalare modul.
7

Montera P /S svalare modul framför kylaren och användning muttrar och bultar för att fästa den med insexnyckel. Låt slangen dinglar för nu.
8

Anslut fabriken hårdföra röret från servostyrning till den nyligen flyttat svalare modul med en stuts tillhandahålls i förpackningen. Fäst röret med klämmor.
9

Montera intercooler. Skjut in den nya intercoolern på plats och fäst den med de fästen som finns i ditt kit. Beroende på bil, kommer de växande sajter för skruvarna varierar.
10

omforma luftledare. Eftersom du installerar en eftermarknad intercooler, kanske de ursprungliga luftledare (plast gjutna paneler som tratt luft) inte passar. Använd mattkniv för att omforma plasten.
Anslut Intercooler till Turbo
11

Lokalisera stora insugningsröret i kitet och använd den för att ansluta till intercoolern till turbo systemet. Säkra anslutningen med rörhållare och band.
12

Anslut uttaget röret från laddluftkylaren till gasspjället. Fäst fästet med klämmor och band.
13

tillbaka den främre stötfångaren panelen och undercover panel. Var försiktig när du återmontering panelerna --- den nya hårdvaran kan skjuta på platser som förhindrar korrekt installation. Du kanske måste ändra panelerna för att tillåta nya laddluftkylaren att passa.
14

Anslut batteriet till den negativa polen tråden.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/86748.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.