Hur man målar polerad aluminium

Polering aluminium tills du uppnår en spegelblank yta kan vara uppseendeväckande, men det är svårt att dra bort, och ytan är svårt att upprätthålla. Du kan måla aluminium istället, lägga till färg och skapa en lättskött yta. Målning polerad aluminium är mycket som att måla någon annan yta, som kräver både grundfärg och täckfärg. För att uppnå en långvarig lack, måste du förbereda den polerade ytan ordentligt innan du applicerar färgen. Annars du sluta med en peeling paintjob som avslöjar ett lager av smutsigt oxiderad aluminium nedanför. Saker du behöver
Aluminium Cleaner /avfettningsmedel
Sponge
Skurborste
fint slippapper
putstrasa
Aluminiumoxid primer
Paintbrush
Epoxifärg

Visa fler instruktioner
1

Rengör polerad aluminium med en kommersiell aluminium renare /avfettningsmedel för att ta bort både smuts och olja från ytan som skulle kunna hämma färgvidhäftning. Använd en svamp för lätt rengöring och en skurborste för att ta bort hård smuts eller oljefyndigheter. Skölj aluminium med rent vatten efter tvättning och låt ytan torka.
2

Slipa ytan av aluminium lätt med fint slippapper för att bryta upp någon film beläggning. Den sandpapper lämnar efter en serie små repor som ger en texturerad yta för primern. Torka den slipade ytan klara av resten med en putstrasa. Addera 3

Pensla ett lager aluminiumoxid primer över slipad aluminium ytan omedelbart efter slipning. Primern täcker eventuella brister i aluminium, skapar en slät yta för färgen, och stoppar oxidering av aluminium exponeras för luft genom nötning. Applicera primern med en pensel, med hjälp av två ljus lager för jämn täckning och väntar två timmar mellan det första och andra skiktet. Vänta över natten innan du fortsätter efter målning det andra skiktet.
4

Slipa grundfärgen jämn med fint slippapper. Arbete i små cirklar över primern med sandpapper för att avlägsna eventuella brister i primerskiktet, inklusive penseldrag. Torka av primern med en putstrasa för att ta bort damm och lös färg.
5

Borsta två lager epoxifärg över grundfärgen som täckfärg. Applicera två ljus lager av färg för att skapa varje skikt. Vänta 10 minuter mellan lagren för att låta färgen att börja ställa in, och vänta två timmar efter den första lager färg innan den andra. Låt andra pälsen att torka i 48 timmar innan du vidrör aluminium yta.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/86831.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.