Hur Wire en tredje bromsljuset på en lastbil Topper

En tredje bromsljus, monterad mellan och ovanför de viktigaste bakljusen, skapar en "triangel" av ljus. Studier har visat att detta arrangemang är mer effektivt för att fånga uppmärksamheten hos följande bilister än standard två lätta konfiguration. Större synlighet kan minska både antalet olyckor samt deras svårighetsgrad när de inträffar. Montering ett tredje bromsljus på baksidan av en lastbil topper är väl tid och kan utföras av de flesta gör-det-självare på några minuter. Saker du behöver
Måttband Märkpenna
Drill
1/8 borr
Self-grundstötning bromsljus
12 gauge elektrisk tråd
Elektrisk tång
2 snabbkopplingar
Self-fästa tråden monterar
stjärnskruvmejsel
Silikontätning
Visa fler instruktioner
1

Lokalisera mittpunkt topper, ovanför lucka. Mät bredden på baksidan av lastbilen underhållningsvärde och dividera resultatet i hälften. Mät resultatet (halverad nummer) från ena kanten av topper till dess mittpunkt.
2

markera platsen på topper med pennan. Borra ett hål genom topper vid markeringen.
3

in kabeln från bromsljuset i hålet och montera bromsljuset på plats med de självgängande plåtskruvar. Var säker på att du har valt en ren fläck på metallytan av topper så att själv-grundstötning bromsljus kommer att ha en jordad anslutning mellan monteringsytan och monteringsskruv.
4

Mät en längd av 12 gauge elektrisk tråd från ljuset till vänster sida av topper (som ni inse det) och ner sidan till några inches under lastbilens stötfångare. Klipp kabeln med de elektriska tänger.
5

Klättra inne i botten av lastbilen. Öppna en av snabbkopplingar och sätt in änden av tråden från bromsljuset i ena sidan av en snabbkoppling och ena änden av 12 gauge tråd till den andra sidan av snabbkopplingen. Crimp kontakten stängs med tång. (Det är inte nödvändigt att strippa eller skarva kablar som snabbkopplingen har interna metallflikarna att genomborra kabelns isolering och därigenom upprätta anslutningen.)
6

Dra tråden längs insidan av topper, ovanför dörren. Fäst tråden på plats genom pealing stöd utanför de egna förenade tråd fästen och trycka dem på tråden med tummen. Mata ner kabeln i den övre öppningen av topper hörna stag, ner genom insatsen hål i väggen av lastbilen och ut genom dräneringshål i botten flaket.
7

krypa under ryggen av lastbilen och lokalisera fordonet största kabelnätet kabelnätet går längs vänster sida av ramen. Leta tråden bromsljuset. På de flesta bilar är stoppljus tråd brun, men färgen kan variera beroende på tillverkare. Konsultera en service manual för din bil om det behövs.
8

Öppna en snabbkoppling och sätt in änden av 12 gauge tråd från nya bromsljus i ena sidan av snabbkopplingen. Klipp av överflödig tråd med de elektriska tång. Lay bilens stoppljus tråd (intakt) om snabbkopplingen. Skär eller skarva kabeln. Crimp kontakten avslutades med tången.
9

Testa nya bromsljuset genom att ha någon steg på bromsen medan du observerar ljuset. Kontrollera igen anslutningarna om ljuset inte fungerar. Om kretsen fungerar korrekt, täta botten snabbkoppling med silikon.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/86832.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.