Hur sänka en lastbil med torsionsstänger

En torsionsstång brukar monteras i framvagnen i vissa fyrhjulsdrivna fordon och äldre mini-lastbilar. Dessa torsionsstänger ersätta spiralfjädrar, och bestämma markfrigången för den främre änden. Torsionsstavarna är också justerbar, vilket gör det ganska enkelt att sänka främre hjulupphängningen av lastbilen några inches. Detta kan förbättra hanteringen av trucken när den är utrustad med andra komponenter, och vissa människor också anser att det är en bra look för lastbilen. Sänkning en lastbil med torsionsstavar tar ungefär två timmar. Saker du behöver
Måttband
Papper
Pencil
Jack
Jack står
Däck järn
1/2-tums Ratchet och Hylsnyckelsats
Visa fler instruktioner
1

Parkera trucken på ett jämnt underlag. Mät från botten av den främre stötfångaren till marken på båda sidor av trucken med hjälp av måttband. Anteckna numren för båda sidor med hjälp av papper och penna.
2

Sätt på parkeringsbromsen. Lyft framför lastbilen med domkraften och sätta pallbockar under ramen. Lägg dig på rygg och leta efter de undre länkarmar, som är på botten av fjädring och ansluta till bromsarna på ena sidan och ramen på den andra. Lokalisera torsionsstången som är bultad eller monterad på den nedre styrarmen och rinner ned längs längden på ramen. Hitta justeringsbulten på den motsatta änden av torsionsstången, monterad på torsionsstången tvärbalk.
3

Lossa torsion bultarna bar justerande använder 1/2-tums Ratchet och uttag. Justera varje sida lika mycket genom att räkna antalet varv som du sätter spärren. Sänk bilen av domkraften står med domkraften.
4

Gör mätningen du gjorde i steg 1 och subtrahera det första numret från den andra siffran på varje sida. Jämför de resulterande numren på båda sidor och se till att de båda är samma. Om inte, upprepa steg 2 och 3 och justera tills siffrorna stämmer.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/86834.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.