Hur att göra min egen Electric Exhaust utklipp

Elektriska avgaser utskärningar är en unik och beprövad sätt att få det bästa av två världar där avgassystem berörs. En elektrisk avgaser cutout möjliggör din bil att köra lugnt och normalt större delen av tiden, men du kan öppna den genom att slå om en brytare för att göra din bil högt och snabbt på några sekunder. Elektriska avgassystem utskärningar kan bli kostsamt att köpa, men att göra en själv är ett billigare alternativ om du har material, verktyg och viss tillverkning skicklighet. Saker du behöver
Rostfri plåt (1/16 tum) katalog Slip-fit ​​avgas adaptrar
Hög temperatur stål gångjärn
Silicone RTV
svetsare och förnödenheter svetsning
Basic tillverkning tools
Jig-såg
Tigersåg
cirkelsåg eller bord såg med metall-skärblad
Grinder
Roterande verktyg eller dör kvarn
Ström dörrlås Inkoppling servo Mössor och växlar
Elkontakt kit, inklusive avbitare /crimpers
vit färg
klämmor Avgassystem
On /Off Switch
Gängpressande skruv och mutter-förare borr
Show Fler Instruktioner
1

Cut med en kvarn eller såg fem rektanglar från en 1/16-inch rostfri plåt. Skär två som mäter 12 inches med 3 inches (sidorna av kartong) och tre som mäter 12 inches med 6 inches (toppen och botten av lådan) Kapa ytterligare två rektanglar som mäter tre kvart inches med 6 1/14 inches att agera som ändplåtarna.
2

Center de stora ändarna av dina slip-fit ​​adaptrar på ändplattorna och svetsa dem på plats. Skär skivan i slutet av metallplattan inuti adaptern rören med hjälp av en jigg-sågen, sedan jämna skarven mellan ändplattorna och insidan av adaptern rören med hjälp av en die grinder eller roterande verktyg.
3

Svetsa lådan tillsammans med adaptern sida av ändplattorna vända utåt. Jämna svetsarna och trimma överskottet från dina ändplattor med slipmaskin. Du kommer att sluta med en rektangulär låda som mäter 12 inches med 6 inches med 3 inches. Scribe en rektangel på undersidan av din box, det bör mäta en halv tum från sidorna och fram och 1 tum från baksidan. Skär rektangulär platta ur lådan botten med en kapskiva.
4

Bifoga ditt gångjärn på insidan baksidan av lådan med gångjärnsmekanismen uppåt. Du kan borra hål och fäst den med bultar eller svetsa det, beroende på vilket du föredrar. Fäst den andra sidan av gångjärnet till den rektangulära utskurna så att "dörren" gångjärnen inåt. Du kan behöva göra en del slipning och ytbehandling med die grinder att få allt fungerar smidigt.
5

Skär annan platta från mitten av den tredje 12-tums-by-6-tums platta. Den rektangulära utskurna bör mäta 1 tum från sidorna och 1 1/2 tum från fram-och baksidan. Håll den mot botten av lådan, denna platta kommer att fungera som en fläns för "dörr" att vila mot. Borra hål som är 1/8-tums större än bulthuvudena i dörren och botten så att du kan serva enheten. Svetsa flänsen till botten av aggregatet.
6

Tillverka ett fäste för att montera power-fönstret servo till framsidan av utklipp, orientera den så att manöverstången vänd bakåt mot dörren gångjärn . Svetsa en halv-tums-lång, 3-tums-långa "fin" till botten av luckan, placera den precis framför gångjärnet och orientera den så att den går fram-to-back. Tryck din dörr-lås servo hela vägen ner, sedan tillverka en länkstången från servomanöverdon tips till ungefär mitten av "fin".
7

Förläng servo och håll påverkningsstången i Placera att öppna luckan medan du gör det. Spela med olika spö positioner på fenan tills du hittar en som öppnar dörren hela vägen när servo förlängs och stänger den när servot drar in ca 1 cm från gångjärnet bör fungera för de flesta motorer. Borra ett hål i fenan och sätter din drivdonsstången.
8

Anslut servot till ett 12-volts strömkälla för att kontrollera funktionen. Om allt fungerar som det ska, kommer dörren svänga hela vägen öppen när servo förlänger. Du kan välja att täcka insidan av flänsen med hög temperatur silikon RTV för att försegla den.
9

Spray dina avgasrör med vit sprayfärg innan du skär dem. Sedan köra bilen för ett par fullgaseffekten kvarts mil körs. Gå under bilen och titta på färgen, du kommer att märka att en del av det har brunnit bort. Den punkt där färgen brinner stopp och den vita färgen börjar är den idealiska platsen för din cut-out. Markera en linje runt röret där färgen stannar. Åtgärd 12 1/2 inches bakåt från den linjen och göra en annan linje.
10

Klipp som 12 1/2-tums avsnitt med hjälp av en tigersåg eller vinkelslip. Skjut ett avgassystem klämma över de främre och bakre förlängningar slangar på cut-out, sedan sätts de utskurna slangar förlängningar över snittet rörändarna för att fylla gapet mellan dem. Dra åt slangklämmorna med Ratchet och uttag.
11

Installera en ögla kontakten på den svarta jordledningen kommer ur din servo. Borra ett 3/32-inch diameter hål i framsidan av cut-out. Håll öglan kontakten fram till hålet och kör en självgängande skruv i hålet med en borr och mutter-förare borr för att säkra kabeln till cut-out. Använd en butt-kontakt för att ansluta servo makt tråd till en 15-fots längd röd tråd.
12

Anslut den andra änden av den röda kabeln till en switch inne i bilen. Det finns många sätt att montera och koppla en switch, och olika typer av switchar. Oavsett vilken typ av strömbrytare du väljer eller var du väljer att installera det, anslut ström-trådförlängningen till makten-OUT på switchen. Anslut ström-in terminal på switchen till ett 12-volts kraftkälla såsom säkringsdosan eller batteri. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/86897.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.