Hur installerar jag en CRX SI 90 Gauge Med Shift Ljus

Du har sett bilen filmer där skådespelaren driver en högpresterande bil utrustad med en stor mätare som visar en ljus berättar föraren när man ska flytta:? Denna mätare kallas en varvräknare. En varvräknare talar om hur snabbt din fordonets motor svänger i RPM (varv per minut). Att ha en varvräknare installerad på din bil kan göra dig till en mer effektiv och ekonomisk förare. Installera en varvräknare tar mindre än 30 minuter. Saker du behöver
Avbitartång /stripper
Wire crimper
3 16-gauge inline ledningar skarv kontakter
8 meter av 16-gauge wire (företrädesvis mörkgrön) katalog 2 # 8 32x5 /8-tums maskin skruvar Sida 2 # 8 32-tums muttrar
4 - # 8 låsbrickor
4 ¼-tums platt brickor
stjärnskruvmejsel
Skruvdragare Sida 3 /16-tums borr
Tänger
1 blå-skarvförbindning
Varvräknare med shift indikatorlampa
Sharpie penna
Visa fler instruktioner
1

Sit i förarsätet och håll varvräknare ovanpå rattstången, vid en lätt att se platsen. Markera placeringen av hålen i monteringsbasen med sharpie pennan. Se till att dessa märken är på ett enda avsnitt av plasten rattstången lock. Ta bort skruvarna från undersidan eller sidan av kåpan genom att vrida dem motsols med skruvmejsel, och sedan tar bort kåpan från rattstången.
2

Borra hål i locket på de ställen som är markerade med Sharpie penna. Separera varvräknare från basen. Placera basen över hålen. I denna ordning, placera en låsbricka och en platt bricka på varje skruv. Placera skruvarna genom underdelen, då kolumnen luckan. Placera en platt bricka, låsbricka, sedan en mutter på varje skruv, dra åt muttrarna genom att vrida dem medurs för hand. Håll skruvarna med stjärnskruvmejsel och dra åt muttrarna med tång. Återmontera locken rattstång och montera varvräknare.
3

Route varvräknaren trådarna mellan instrumentbrädan bezel och rattstången locket, fästa trådarna till andra kablar med buntband ("buntband ").
4

Klipp en inline skarv till den röda kabeln till stereon (strömbrytarkabeln). Se till att denna tråd är i det inre läget i skarven. Sätt den röda kabeln från varvräknaren till den yttre positionen av skarven. Pressa metallklämma i anslutningen med en tång och stäng locket. Upprepa denna process för jordledningen.
5

Kontrollera säkringen panelen, panelens lock och bruksanvisning för en säkring panel plats för en varvräknare utgång. De flesta bilar kommer att kräva dig att dirigera varvräknare sladden från varvräknaren (grön kabel, oftast) genom skottet. Se till att öppningen den går igenom har en genomföring, för att förhindra den från att bryta isoleringen. Om tändmodulen har en plats för en varvräknare utgång, kör kabeln till modulen. Om inte, rutt varvräknarens kabeln till tändspolen. Om det finns en terminal på tändmodulen, crimp rätt kontakt på kabeln och anslut den till terminalen, annars använder en inline Skarvhylsa. Använd en Skarvhylsa att ansluta varvräknare ledningen till den negativa terminalen spolen.
6

Läs varvräknaren instruktioner och följa proceduren för att kalibrera hastigheten vid vilken motorn skift tänds.

Addera .from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/86977.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.