Hur man ansluter strömställaren Dimma

Dimljus ger extra belysning vid körning i dåligt väder resulterar i en säkrare resa för dig och andra på vägbanan. Mest fabriksinstallerade dimljus tänds när halvljus ljusreglaget är inkopplad. Det är emellertid möjligt att installera dimljus som styrs med en separat strömbrytare. Dessa lampor måste kopplas till en sammansmält reläkrets att fungera korrekt. Saker du behöver
Automobile med installerat batteri
Gummi eller plast genomföring
Elektriska tänger
Röd elektrisk tråd
Drill
enpoliga, envägs omkopplare
Lödkolv
Elektronisk löda
enpoliga, envägs fordonsindustrin relä
Skiftnyckel
Inline säkringshållare
30-amp säkring Sida 2 dimljus
3 lod-typ flatstift
svart elektrisk tråd
Löd-typ ringkabelsko
Plaatskruv
Visa fler instruktioner
1

Använd elektriska tång för att klippa två längder av röd tråd som är långa nog att nå från batteriet till bilens instrumentbräda. Strip en halv tum av isoleringen från varje tråd ände. Borra ett hål i bilens brandvägg, och placera genomföringen i hålet. Route de röda trådarna genom brandväggen till den plats där omkopplaren kommer att monteras.
2

Placera instrumentbrädan slutet av en av de röda trådarna på ett av omkopplaren terminaler och löda kabeln till byta. Placera instrumentbrädan slutet av återstående röda kabeln på den återstående kontaktstift och löda kabeln till terminalen.
3

Placera en spade terminal över den fria änden av en av de röda trådarna och löda terminalen till tråden. Löd den fria änden av den återstående röda kabeln till "85" terminal på reläet.
4

Skär en sex-tums segment av röd tråd och band halv centimeter av isoleringen från varje tråd ände. Löd ena änden av denna tråd segmentet till "30" terminal på reläet. Löd en av huvudrollerna från säkringshållaren till den lösa änden av denna tråd. Löd en spade terminal till den återstående ledningen på säkringshållaren. Montera säkringen i säkringshållaren.
5

Använd skiftnyckel för att lossa en av de bästa bultarna på den positiva batteripolen. Placera flatstift som är anslutna till den andra tråden segmentet och till säkringshållaren under skruvskallen och drag åt bulten så att den håller flatstift tätt till batteriet kabelaggregatet.
6

Twist tillsammans ändarna av de positiva (rött eller vitt) kablarna från dimljusen. Löd den tvinnade paret till "87" terminal på reläet. Twist ihop de negativa (svarta) kablarna från dimljusen och löda en ring terminal över detta ledarpar.
7

Borra ett hål i bilen chassi. Sätt ringen ansluten till dimljus "negativa ledningar genom plåtskruv. Sätt i skruven plåt i chassit hålet och dra åt skruven tills den håller ringen terminalen tätt till chassit.
8

Skär en en-fot segment av svart tråd och band 1/2 tum av isoleringen från trådändarna. Löd en spade terminal till ena änden av denna tråd. Löd den andra änden av denna kabel till "86" terminal på reläet.
9

Lossa en av de bästa bultarna på den negativa batteripolen. Placera spade terminal under skruvskallen och drag åt skruven tills den håller spade terminal tätt till batterikabeln. För att slå på belysningen, slår på strömbrytaren på. Att byta lamporna, stänga av brytaren.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/87040.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.