Akryl uretanfärg Instruktioner

Akryl uretanfärg är en av de tuffaste färger tillgängliga och när de tillämpas på rätt sätt kan lägga till ett professionellt utseende på metallytor. Medan de är hårda och kan pågå länge, är det också lätt att sköta och bleknar. Akryl uretanfärg har utvecklats för att tåla tuffa väderförhållanden såsom surt regn och ultravioletta strålar. Det används på en mängd olika ytor, inklusive bilar och aluminium hem rangerbangård med en tvåstegs finishen appliceras innan en klarlack. Saker du behöver
Färgborttagningsmedel papper
Sand, 400-grit till 800-grit
Pneumatic DA sander
slipblock
Akryl uretanfärg förenlig primer
maskeringstejp och papper
Vax och fett remover
putstrasa
Trycksatt färg spruta
Visa fler instruktioner
1

förbereda ytan som ska målas. Över 95 procent av den tid som tillbringas på en paint jobb är ytbehandling. Belägga ytan med tunga färgborttagningsmedel. Låt det enligt flaska riktningar. Skrapa så mycket färg som möjligt från ytan.
2

Slipa ytan tills alla färgrester avlägsnas. Börja med kurs 800-slippapper och arbeta dig ner till fina 400-grit sandpapper utjämning av ytan med långsamma horisontella streck med en hand slipmaskin. För små utrymmen eller hörn använder en slipkloss stället för pneumatiska DA slipmaskin. Ytan kommer att vara smidig i handen när du är klar.
3

Rengör ytorna med vax och fett remover och gå över dem med en putstrasa.
4

Täck alla områden som du inte vill måla med plastfolie. Fäst arkmaterialet med maskeringstejp.
5

Blanda färgen enligt kvoten bestäms av tillverkaren. Spraya i långa, jämna vägar över ytan i ett horisontellt mönster. Det är nödvändigt att gå över ytan två eller tre gånger för att skapa ett jämnt lager. Håll alltid pistolen sex till åtta inches bort från ytan. Med 800 grit sandpapper
6

Sand grundfärg. Bättra vid behov efter slipning.
7

Tillåt tid för härdning vid rekommenderad innan baslack av akryluretan. Blanda grundfärg som tillverkaren rekommenderar
8

. Spraya ett test päls på en provbit av materialet och justera därefter. Följ blandningsförhållandet för färgen du använder, eftersom den varierar med olika tillverkare. Ofta fyra eller fem delar färg blandas med lösningsmedel, såsom en del härdare och en del reducering. Dessa lösningsmedel krävs för optimal färg bindning. Reducer hjälper färgen flyta smidigt genom pistolen. Kompressorn bör tillhandahålla minst 20 kubikfot per minut vid 90 pounds per square inch med en bra vattenlås. Spraya ett test päls. Sprayen mönstret ska vara konvex, med något mer färg i mitten än i kanterna. Öva innan du målar en bil på en provyta.
9

Applicera ljus skikt av täckfärg. Låt varje lager torka ordentligt. Sand rekommenderas. Applicera ljus skikt av täckfärg. Låt varje lager torka ordentligt i två timmar.
10

Ansök klar topplack om du använder en tvåstegs produkt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/87104.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.