Hur man beräknar Vehicle sortvikt Distribution

Fordon viktfördelning är en av, om inte den enskilt viktigaste aspekten av, chassi. Det är en faktor som alla andra konstruktionsparameter bokstavligen kretsar kring, och är enkel att beräkna. Medan främre och bakre viktsfördelningarna är de mest publicerade statistiken, kan side-to-side fördelning spelar en lika viktig roll i fordonets prestanda. Detta gäller särskilt när man betänker att en 200-pound förare utgör cirka sex procent av bilens totala vikt - och att vikten sitter på ena sidan av fordonet eller det andra. Saker du behöver
uppsättning vikter lika med din kroppsvikt
Visa fler instruktioner
1

ta bilen till den lokala truck stop och se deras skalor infälld i marken istället för att sitta på en upphöjd plattform. Det spelar ingen roll om du bara går för en främre eller bakre distribution, men det gör om du vill ha ett hörn-viktberäkningen. Överväga att göra detta sent på natten så att du inte avbryter lastbilschaufförer som har någonstans att vara.
2

Fyll tanken med bränsle. Placera dina vikter på förarsidan brädan så nära sitsen som möjligt. Dessa vikter simulera din kroppsvikt medan skötare tar mätningen. Se till att du inte står på vågen när de gör mätningen.
3

Dra ditt fordon på vågen. Notera skalorna har tre olika plattor, en för den främre styraxeln, en kortare för drivaxlar och en tredje för släpvagnsaxlar. Dra din bil upp så att de främre hjulen sitta på den främre styraxeln skala och de föder sitta på drivaxeln skalan. Tryck på knappen bredvid vågen och ha skötare tar viktavläsningen.
4

Dra bilen upp bredvid bränsle isle, gå in och få din vikt biljett. Dra bilen tillbaka runt till vågen och upprepa proceduren, men denna gång parkera den så att höger hjul på trottoaren och bara den vänstra är på vågen. Den vänstra framhjulet ska vara på styraxeln plattan och den vänstra bakre ska vara på drivaxeln plattan. Tryck på knappen och säga, "väg på nytt" i mikrofonen. Skaffa din biljett och betala skötare.
5

Notera de främre och bakre viktmätningar från första och andra väger. Dela den främre axeltryck av totalvikt för att få framaxeln procent. Multiplicera med 100 för att få framaxeln s andel och subtrahera från 100 för att få bakaxeln procent.
6

Subtrahera vänster framhjul vikt från framaxeln vikt att få rätt-framhjul vikt . Upprepa för baksidan. När du har alla hjulvikter, dela siffrorna med den totala fordonets vikt och multiplicera resultatet med 100 för att få en procentsats för alla fyra hjulen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/87110.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.