Hur: After Market Tach Hook Up

Fordonsindustrin varvräknare serverar en mycket viktig funktion i förhållande till motorns prestanda och säkerhet. Takometrar läs rpm (varv per minut), som berättar föraren rotationshastigheten hos motorn. Ägaren av en manuell växellåda behöver ett sätt att mäta sin motorvarvtal vid växling från en växel till en annan. Tillverkarna rekommenderar rpm gränser för skift-sekvenser, och dessa inkluderar "röda linjen" varningar för överskridande säkra rpm gränser. Varje fordon ägare kan installera en eftermarknad varvräknare genom att följa några enkla steg och använda grundläggande verktyg. Saker du behöver
Hylsnyckelsats
Ratchet skiftnyckel
Tachometer kit
Borrmotor
Borrspetsar
Ägarens servicemanual
testlampan
Wire strippor
Wire (14-gauge) katalog Wire snäppkontaktdonen
Skruvmejslar
wireöglor
bandklammorna
Visa fler instruktioner
1

Placera bilen i friläge och ställa nödbromsen. Lyft huven. Använd ett uttag för att koppla bort den negativa batterikabeln. Öppna din kit och placera varvräknaren på en plats på instrumentpanelen som ger god sikt. Hitta en plats där du kan montera den och köra ledningarna under instrumentbrädan. Använd en borrmaskin och en stor bit för att borra i en instrumentbräda panel, men se till att inga komponenter finns på motsatt sida av panelen.
2

Placera varvräknare framför hålet och markera tachometer bracket hål med en liten borr. Borra två hål i panelen. Använd en skruvmejsel för att ta bort bakstycket på varvräknaren. Ställ in DIP-switchar enligt din motortyp. En fyrcylindrig motor behöver båda brytarna nedåt, en sexcylindrig motor har växla 1 upp och växla 2 ned, och en åtta-cylindrig motor kräver både växlar upp. Skruva fast varvräknare täcka igen.
3

Skjut varvräknaren ledningarna genom hålet och låt dem hänga ner på andra sidan. Använd en skruvmejsel för att fästa varvräknaren på instrumentbrädan med kitet skruvarna. Se installationsanvisningarna från ditt kit för kabelidentifikation.
4

Plocka ut den vita varvräknare tråd streck ljus på varvräknaren. Mät tillräckligt mycket kabel att nå från varvräknaren lager kabeln till din säkringsboxen. Kom ihåg, måste du dra kabeln och stoppa upp den. Klipp tråden. Mät annan längd kabeln från säkringsdosan till varvräknare för att tjäna dina glödhet tråd. Klipp tråden.
5

Hitta den negativa terminalen på din tändspole, hög energi antändning, eller din spolpaketet. Se din bruksanvisning för lämpligt system på din bil. Du hittar ett minustecken eller en "TAC" skylt på HEI distributören eller spolpaketet. Mät en trådlängd som kommer att nå från takometern genom en krage i brandväggen och till spolen eller spolpaketet. Klipp tråden.
6

Hitta en metall skruv under instrumentpanelen som gör att du kan fästa den svarta varvräknare ledningen till jord. Skala änden av den svarta kabeln och pressa en ögla på den. Ta instrumentbrädan skruven och skruva fast öglan på metallen marken.
7

Anslut den negativa batterikabeln. Öppna din locket säkringsdosan. Leta efter instrumentbrädan ljuset säkringen och kabeln som ansluter den. För att hitta rätt tråd, använd ett test ljus att sticka igenom tråden samtidigt som du vrider strålkastarna slås av och på. Testet kommer att blinka. Kom ihåg tråden.
8

Hitta en het 12-volts kabel från säkringsdosan. Vrid tändningsnyckeln till läge "ON" och sondera trådarna säkringsdosan. En röd tråd kommer att vara en trolig kandidat. Kom ihåg tråden. Slå av tändningen och koppla bort den negativa batterikabeln. Gå med vita varvräknare kabeln till instrumentbrädan ljus tråd du valt, använd en kick-kontakt och kläm den stängd med kabelskalare
9

Gå med i 12-volts varmtråd du plockat från säkringsdosan med. glödhet tråd från varvräknaren. Pressa en snap-kontakt på dem med tråd strippor. Sätt tillbaka locket säkringsdosan. Anslut din pre-cut, grön varvräknare tråd med den gröna kabeln på varvräknaren. Använd tråd strippor att krusa en kick-kontakt i vajrarna.
10

Kör den gröna tråden genom en gummigenomföring i brandväggen och dra den till spolen, HEI eller spolpaketet. Använd en skruvmejsel eller uttag för att ansluta kabeln med den negativa polen. Pressa en ögla på tråden och fäst den till terminalen muttern om sådan finns. Anslut den negativa batterikabeln med en sockel. Starta motorn och notera varvräknare funktionen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/87146.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.