Enkla steg om hur man målar en bil

Måla en bil kan verka som ett stort projekt som bara proffs kan hantera, men de flesta bil entusiaster kan ta på jobbet om du använder de rätta stegen. Måla en bil består av mer än färg sprayas på ytan. De viktigaste stegen kommer innan du spraya färgen. Bryt dessa steg ner för att måla en bil lättare och få bättre resultat än du skulle genom att helt enkelt gå på bilen med en färg pistol. Saker du behöver
220-grit sandpapper
Dual-action sander
Primer
sprutpistol
Air kompressor
400-grit sandpapper
Vatten
Maskeringstejp och papper
Wax och fett remover
Handduk
Paint
Klarlack måla
Visa fler instruktioner
1

Sand bilens yta med 220-slippapper på en dual-action slipmaskin för att avlägsna de översta lager klarlack måla. Sand jämnt tills hela bilen är matt och slät. En dubbelverkande slipmaskin, eller DA, skär slipning tid ner till mindre än hälften av den tid det skulle ta för hand.
2

omfatta varje område som inte kommer att målas med fordonsindustrin maskeringstejp och papper . Täck glaset, lampor, lister, grill, dörrhandtag, nyckelhål, fälgar och däck. Torka av ytan med vax och fett remover och en handduk.
3

Ställ kompressor till 45 psi. Spraya testa en bit kartong eller papper för att testa att lufttrycket sjunker till 35psi som du drar in avtryckaren på pistolen. Inställningarna är desamma för sprutning färg. Kontrollera den rekommenderade psi på färgen etiketten att det är vad tillverkaren föreslår för det märke du använder.
4 primer

Spraya på bilens yta. Håll sprutpistolen 12 till 16 inches från ytan och flytta pistolen vänster och höger, inte vertikalt. Applicera ett skikt låt sedan torka i 20 minuter. Applicera det andra skiktet och låt den torka i en timme.
5

Sand bilens yta för hand med 400-slippapper. Håll sandpapper droppande våt genom att hålla ett rinnande vatten slang över den eller genom att doppa den i en vattenhink för att hålla den ren. Sand hela bilen tills den grova ytan av primern är slät. Skölj bilen och låt den torka helt.
6

Sprayfärg på bilens yta med samma spruttekniken du använt med primer. Börja på framsidan av bilen och måla en panel i taget. Applicera tre till fem tunna lager för att undvika körningar i färgen. Vänta 20 minuter mellan lagren.
7

Lägg 04:57 tunna lager klarlack färg till bilen. Applicera första skiktet med klarlack inom en timme efter målning den sista färgen pälsen. Vänta 10 minuter mellan lagren av klarlack. Vänta 24 timmar innan du hanterar bilens yta.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/87171.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.