Hur Wire Två 12-volts marina batterier i Parallel

Om båten batterierna laddas ur för snabbt, att lägga ett andra batteri kan hjälpa. Genom att ha 12-volts batterier parallellkopplade, kan de båda laddas av en enda generator samtidigt ge de 12 volt som mest marina tillbehör kräver. Om två 12-volts batterier är seriekopplade de kommer att producera 24 volt, vilket kan skada båtens elektronik. Innan du installerar ett extra batteri, se till att din avdelning har tillräckligt med utrymme för att säkert rymma ett par batterier. Saker du behöver Sida 2 batterikablar, AWG 4 gauge
sidavbitare Sida 2 batteriterminalstorlekar klämmor Sida 2 3/8-tums ring terminaler
Vaselin
skiftnyckeln
Batteri strap
Visa fler instruktioner
1

koppla loss den positiva och negativa batterikablarna av det befintliga batteriet. Detta kommer att förhindra att strömmen från att köra medan du installerar det andra batteriet.
2

Smörj fyra batteripolerna med vaselin. Detta kommer att förhindra korrosion.
3

Avisolera från båda ändar av en batterikabel. Skjut den ena änden av kabeln till den öppna änden av ett batteri kabel klämma och dra åt de två låsbultarna och muttrar med en skiftnyckel. Crimp en 3/8-tums ring terminal till den andra änden av kabeln. Upprepa denna process för en andra kabel.
4

Skjut batteriluckan kabelklämmorna över den andra batteripolerna. Dra åt dem med en skiftnyckel.
5

Skjut ringen kabelsatsens ansluten till den positiva inlägget på det andra batteriet över positiva inlägg om det befintliga batteriet.
6 < p> Skjut ringen kabelsatsens ansluten till den negativa posten som det andra batteriet över den negativa posten det befintliga batteriet.
7

Skjut befintliga positiva kabelklämman över den första batteriets positiva inlägg, anslut sedan den negativa kabeln klämman. Dra åt dem ordentligt med en skiftnyckel.
8

Spänn batteri remmar över båda batterierna för att förhindra dem från att välta och spilla i grov sjö.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/87188.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.