Hur Uncrank torsionsstänger på en 4Runner

På en hjulupphängning utrustad (IFS) lastbil som Toyota 4runner, ett enkelt sätt att få ytterligare uppskov lift är att rotera torsion pekar bar ankare för att öka höjden. Detta kallas dras igång av de t-barer. Eftersom det är det enda sättet att billigt höja upphängning på en IFS lastbil, är det en vanlig modifikation ägare göra för att tillåta större däck. Tyvärr, förändrar detta vinkel styrarmarna, och därmed gör 4Runner ritt mycket styvare. För att återställa komfort fabriken rida och höjd, måste du återställa torsionsstång plats fästpunkt till fabriken platsen. Saker du behöver
Måttband
domkraft och jackstands
stoppklossar hjulet
omfattande uppsättning handverktyg inklusive Hylsnyckelsats och skiftnycklar
PB Blaster
Visa fler instruktioner

1

Park ditt 4Runner på plan mark och dra åt parkeringsbromsen. Ta ett måttband och mäta avståndet från marken till toppen av de främre hjulhusen på båda sidor av SUV, skriva ner mätningen. Helst har du spelat in markfrigången före att ha skrivit de t-barer, men annars som en allmän tumregel kan du få högst två inches av hiss på detta sätt, så målet är att sänka på max, den rida höjd ned två inches.
2

Använd en hydraulisk domkraft för att höja fronten på SUV genom stöttning på framsidan IFS tvärbalk, sedan placera den främre änden på jackstands. Du kan placera jackstands under framaxeln. Placera stoppklossar bakom bakhjulen för maximal säkerhet. Genomsök inte under din SUV när den stöds endast av hydraulisk domkraft.
3

Hitta din främre trackbar. Det kommer att vara en rak bit av tubulär metall som ansluter från de övre länkarmarna tillbaka till ramen. På 4Runner är IFS fram, dessa twist när suspensionen komprimeras och därmed fungera som "fjädrar" för främre hjulupphängningen. Justeringsskruvarna är under rambalkarna nära orättvist fördelningslåda, ovanpå baren. Liberally spraya ner bultarna på varje sida med PB Blaster eller liknande penetrerande olja, och låt stå i minst 10 minuter, upprepa processen flera gånger om din SUV är rostig och har sett saltade vintervägar.
4

Kontrollera om det finns några markeringar eftersom t-barer redan har vevas. Om du var den som ursprungligen skruva bultarna upp, förhoppningsvis du skrev ner antalet varv. Bulten måste vändas ett par gånger, och samma antal av vevar behöver göras på varje sida för att upprätthålla en nivå åktur. Med hjälp av en 22mm nyckel, vrid bulten moturs, och se till att markera bulten så att du kan exakt räkna antalet varv. Bulten ska vända insidan av muttern, om du ser muttern också vrida, byta men och bult set. Efter att bulten tillbaka några varv på varje sida
5

(kom ihåg numret ) sänka 4Runner och ta en kort bilresa. Mät avståndet mellan däcket och toppen av den främre stänkskärmen. Medan äldre 4Runners kan sag som t-barer trötthet, är du ute efter cirka 13,5 till 14 inches avstånd. Om du hittar din 4Runner är fortfarande högre än detta, måste du höja igen och vända tillbaka bultarna lite mer.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/87270.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.