Hur man läser en B16A Production Number

Beroende på typ och hästkrafter i din Hondas B16A motor , kommer din tillverkningsnummer variera . Vissa har en kod efter en serie samtal bokstäver , medan vissa inte . För att göra det hela ännu mer intressant , det finns flera generationer av B16A motor , som lägger en viss variation med numreringen process. Instruktioner
1

Titta på din bils motor . Det finns en etikett på huvudmaskinen som talar om kodning inblandade . Till exempel kan du se något liknande detta : B16a 1.405.022 HM 45452 . Självklart den första koden säger att du har en B16a motor .
2

Läs det andra numret ( 1.405.022 för provet ) . Merparten av detta nummer har att göra med enkla produktionsorder , men det första numret kan du se om det är en del av en miljon eller fem miljoner serien . Den fem - milliion serien är en senare version av den första generationen som har en annan kompressionsförhållande .
3

Läs anropssignal och de efterföljande siffrorna ( HM och sedan numret i prov). Om du inte har några siffror efter samtalet bokstäver , så har du en JDM låg körsträcka version av motorn , tillverkad i Japan och sällsynta i B16A motorer som säljs i USA .
< br >
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/87398.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.