Vilka Jets att använda i en Edelbrock 1407 Performer 750

Edelbrock Automotive började som en Los Angeles verkstad 1934 och har vuxit till en av de mest kända eftermarknaden auto och motorcykeldelar tillverkarna i USA. Företaget tillverkar prestationshöjande topplock, förgasare, super laddare, kompletta motorer och motorkomponenter för både gatan, spåra och dra remsan, men företagets mest populära produkter kan vara förgasare. Förgasare är det traditionella sättet att konvertera flytande bensin till en aerosol i förbränningsmotorer. Edelbrock Förgasare

Edelbrock gör två förgasare stilar för bilar kallas Performer Series och Thunder Series. Företaget bygger också Performer Carburetors Serie Marine. Sex av de nio fordonsindustrin Performer Series förgasare är lagliga gatan på de flesta bilar. Modell 1400 är nästan identisk till mitten av 1970 General Motors förgasare och är lagliga gatan bara för bilar tillverkade före 1980. Två av förgasarna är för bilar som endast kan vara juridiskt drivs off road eller på ett spår.
1407 Performer 750

modell 1407, som är utformad för att förmedla 750 kubikfot luft per minut i ett auto motor, är en högpresterande, Street Legal förgasaren för motorer med förskjutningar av 350-502 kubiktum. Denna lätta, aluminium förgasare med enheter som kallas mätning stavar till övergången mellan förgasaren kretsar. Kretsar är utbudet av makten i samband med en annan enhet som kallas förgasarmunstycken. De mätning stavar eliminera baktändning och andra problem som orsakas av övergången från en stråle till en annan. Den 1407 även innehar melodi, eller stannar i samklang, bättre än konkurrerande förgasare.
Tuning en förgasare


Idag är de flesta bensinmotorer använder en datorstyrd teknik kallas elektronisk bränsleinsprutning, eller EFI, för att styra atomisering av bensin. Förgasare är allmänt anses vara en föråldrad teknik. Men, är attraktionen av förgasare för auto entusiaster sin relativa enkelhet. Tuning en EFI kräver en dator lap top och programmering kompetens till otillbörliga fabriksinställningar som är optimerade för bränsleeffektivitet, tysta och andra sociala problem. Ställa in en förgasare åstadkoms med enkla verktyg och oftast bara handlar om justering av motorns tomgång och låga varvtal gas-luft-förhållandet och ändra jets.
1407 Jets

Jets, enkelt uttryckt, är rören inne i förgasaren. Diametern hos rören bestämmer mängden av gas som kan strömma genom dem och så att de åstadkomma förhållandet av gas och luft som exploderar inuti en motor. Alla Edelbrock jets har en "120" prefix och de tre sista siffrorna i jet, minus 300, är ​​den faktiska storleken på strålen i tusendelar av en tum. Till exempel är en Edelbrock "120-398" en stråle för någon Edelbrock förgasare som har en diameter av 0,098 tum. Den 1407 använder en primär stråle med en diameter på 0,113 tum och en sekundär stråle med en diameter på 0,107 tum. Tuning dessa förgasare vanligtvis innebär att endast ändra den primära strålen, rekommenderar Edelbrock en .107 tums primär stråle för mycket magert låtar, med ett maximum av luft och aminimum av bensin och en .116 jet för rikare låtar med en högre andel av gas i blandningen . Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/87541.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.