De bästa aluminium Roller Rockers för SBC 1.5 Ratio

Roller rockers är en effektiv design förändras över vanliga rockers, ökar motorns totala effektivitet och prestanda. Små block Chevrolet motorer, eller SBC, är några av de mest kända bil motor och omfattar 283, 327 och 350 kubik-tums små block kraftpaket. Den avsedda användningen av din motor avgör de bästa rockers aluminium roller för small block Chevy motor, vara det för högpresterande skäl, eller bara övergripande ventilsystem förbättring. Rocker Arm Funktion

motorns ventilsystem består primärt av kamaxel, stötstänger, vipparmar och de enskilda ventilerna. Varje pushrod änden vilar på en kamaxel lob, och som kamaxeln roterar, stötstängerna flytta upp och ner, vilket får dem att aktivera vipparmarna. Vipparmarna pressa sedan och släpp ventilerna, så att bränsle kommer in, och avgas för att avsluta, förbränningskammaren.
Rockers Roller Vs. Stock Rockers

Roller rockers är utformade annorlunda än lager rockers. Rapporten, "Stock Rocker Vs. Roller Rocker, "identifierar lager rockers som die-slog platt stål bitar, som i sig innehåller konsekvens brister på grund av tillverkningsprocessen, och det faktum att de inte är konstruerade för höga toleranser som krävs av prestanda motorer. Dessutom, med tiden, kan dessa rockers stress på grund av slitage och värme frågor, vilket gör dem sköra och mer benägna att misslyckas. Roller rockers är en smartare konstruktion, och faktor i många individuella prestationskrav inom både konstruktion och komponenter som används, som alla producerar mer hästkrafter.
Roller Rocker Skillnader
< p> Aluminium roller rockers, som namnet antyder, har friktionsreducerande egenskaper, liksom aluminium konstruktion, överför värmen bättre och minska vikten vipparm. Skillnader inkluderar den typ av aluminium, och om vipparmarna gjuts eller inkvarterade. Inkvarterade vipparmarna är bildade av en fast del av en aluminium bar, medan gjutna rockers är tillverkade av smält aluminium hälls i en form. Också, enligt Jegs Performance, orsakar en 1,5 ventil förhållande vipparmen att flytta ventilen 1,5 gånger kamlyftning, eller 0,6 inches, medan högre förhållanden lyfta rocker vidare. Som nyckeltal ökar, är mer arbete krävs av vipparmen, kräver högre toleranser i dess konstruktion. Välja de bästa rockers aluminium roller för Addera Bästa SBC aluminium Roller Rockers

SBC är subjektiv, beroende på mängden av prestanda motorn byggs för. Vipparmar är en del av en kedja, och måste återspegla kamaxeln prestanda design. En 1,5-förhållande är inte alltför extrem, så det bästa att leta efter är kvaliteten på de artiklar, inklusive toleransen för det använda aluminium. Inkvarterade aluminium är starkare än gjutna och 7000-8000-serien aluminium, värmebehandlad till T-6 nivå, är ungefär lika stark som du kan få. Titta även för kvalitet stål i komponenterna, såsom en nickel-krom-moly legering, som kvalitet legeringar hålla högsta toleranser.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/87595.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.