Att montera en vinsch till en Zuk

Designad för att dra ett fordon över mjuk eller hal terräng, är vinschar ofta monterade på stötfångarna av terrängfordon. Tillverkas av Suzuki Motor Corporation, och som vanligtvis kallas "Zuks" av off-Roaders är äldre modell Suzuki Sidekick, Tracker och fordon Samurai träffande lämpad för eftermarknaden vinschmonteringen. Tack vare en lätt totalvikt, är passande en vinsch till en Zuk åstadkommas med endast mindre fordon modifiering. Saker du behöver
Wrench
Gummiklubba
2 tunga Stötfångarstöd hängslen
Winch fäste
Silvertejp
Tänger
tuschpenna
Drill
1/16-inch borr
stjärnskruvmejsel
platt huvud
Buntband
Visa fler instruktioner
1

bort de främre och bakre bultar från de två Support hängslen på främre stötfångare med en skiftnyckel. Arbetet hängslen fria från stötfångaren och ram med händerna, peka på hängslen med en gummiklubba om det behövs köpa 2

Bolt två tunga Stötfångarstöd hängslen till fordonets ram, i stället för det borttagna. stock hängslen, med skiftnyckel. Addera 3

Linje bulthålen i en vinsch fäste upp med bultarna hål i framför stötfångaren och nya hängslen support. Sätt monteringsbultarna genom hålen i vinschen monteringsfäste, genom stötfångaren och in i de nya stötfångare stöden. Dra åt bulten på plats med skiftnyckel.
4

Bolt vinschen till vinsch fäste med de medföljande skruvarna och en skiftnyckel.
5

Koppla bort den negativa kabeln från bilens batteri och sedan ta bort fästbultarna från både de negativa och positiva klämmor batterikabel med skiftnyckel.
6

Dra vinsch strömkablarna bakom stötfångaren och grillen och upp i motorrummet, enligt motorns batteri.
7

Sätt i batteriet bultarna klämma fastsättning genom hålen i vinschen Ring Power trådanslutningsdon, fästa de svarta negativa och röda positiva kablarna från vinschen till respektive negativa och positiva batteriklämmor . Återanslut positiva batteri klämman till batteriet med skiftnyckel, lämna den negativa batterikabeln kopplas
8

Kör kablarna till vinschen strömbrytaren längs kanten av motorrummet från batteriet till brandväggen. . Tejpa tråd terminaler tillsammans med en bit silvertejp och mata ändarna av trådarna genom den stora gummigenomföringen där de elektriska ledningarna passerar genom brandväggen. Lokalisera de tejpade tråd terminaler stickning genom brandväggen, under instrumentbrädan, inifrån fordonet. Dra kablarna in i kupén med fingrarna eller en tång.
9

Leta upp en lämplig plats för vinsch strömbrytaren, där det kommer att vara lätt tillgänglig, längs den nedre kanten av instrumentbrädan.
10

Håll brytaren på plats med ena handen och göra markeringar om avkännarfästen hål i brytarhuset med en tuschpenna. Borra styrhål på varumärken, för omkopplaren fästskruvar, med en 1/16-inch borr.
11

bort tejpen från tråd terminaler och fäst klämmorna till switchen med en stjärnskruvmejsel. Montera omkopplaren på instrumentbrädan med den medföljande fästskruvarna och en platt-head eller stjärnskruvmejsel, beroende på utformning.
12

Sätt tillbaka negativa batterikabeln med skiftnyckel och aktivera vinsch strömbrytaren för att testa kabelanslutningar.
13

Säkra de elektriska sladdar från vinschen till batteriet och brytaren borta från alla rörliga motordelar, med buntband.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/87686.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.