Hur man installerar ett Rear Strut Bar på en 2003 Honda Civic

Den 2003 Honda Civic erbjöds i flera utföranden som börjar med DX följt av LX, EX, HX och EX för coupe och sedan stilar kropp. Samtliga modeller i 2003 Civic inkluderade bakre tvärlänk som ger en anständig rida och rida höjd. Lägga till en eftermarknad stagstången mellan de bakre stagen fungerar ungefär som en krängningshämmare och bidrar till att förhindra krängning vid hård Corning. En eftermarknaden stagstång är monterad på de bakre strävorna på insidan av stammen facket. Installationen är enkel, men för en ren installation, kommer stammen fodret måste skäras. Saker du behöver
Platt-head Socket skruvmejsel
ställa
Ratchet
Ny strut stånganordning
Automotive fett
Box-nyckel som
Momentnyckel
Visa mer instruktioner
1

Parkera fordonet på en plan yta och dra åt parkeringsbromsen. Öppna bakluckan och ta bort eventuella föremål som kan lagras i bagageutrymmet.
2

Rotera plast reservdäcket håll moturs och ta bort den från reservdäcket håll bult. Lyft reservdäcket panelen från centrum av stammen. Undersök sidoklädselns mattor på vardera sidan av stammen och ta bort alla plasthållare skruvarna genom att vrida dem moturs med en platt skruvmejsel. Ta bort båda sidoklädselns mattor församlingar.
3

bort den övre strut montera muttrar för höger fjäderben med en hylsa och spärrskaft. Placera höger stagstången montering stag över fjäderben monteringstappar och installera monteringsmuttrarna handkraft. Upprepa för vänster fjäderben.
4

Applicera en liten mängd fett på strut bar montera stag runt hålet i strut bar ansluter till. Ställ sidoklädselns mattan på plats och tryck över mattan där strut bar stag gör kontakt med baksidan av mattan. Upprepa för den motsatta sidan, ta sedan bort trim mattor från stammen.
5

Lägg ut sidoklädselns mattan så att du kan se ringen av fett kvar på baksidan av mattan. Skär ett hål i trim mattor, med användning av kretsen av fett som en guide för att skära hålet. Upprepa för den motsatta sidan av trim mattor.
6

Montera reglarna strut bar till vänster och höger montering stag genom att trä dem medsols tills de bottnar i stag borrning. . Dra åt strut montera bultar till 43 foot-pounds med en momentnyckel
7

Montera sidoklädseln mattan i bagageutrymmet, skär strut bar dubbar bör sträcka sig genom hålen tidigare, utföra någon putsning nödvändigt. Trä plast hållarna på plats och dra åt med en platt skruvmejsel.
8

Ställ strut bar över monteringsbygeln dubbar. Placera hållarna över varje strut bar och löst Montera hållaren bult och mutter för varje sida. Dra åt muttern hållaren klämma med en hylsa och spärrskaft, och håll emot bulten huvudet med en skiftnyckel för att förhindra motrotation. Dra åt muttern och bulten till 20 foot-pounds.
9

Ställ reservdäcket kåpan på plats i mitten av stammen. Installera reservdäcket håll plast bult och vrid den medurs tills den sitter, men inte för hårt eller locket sjuk båge nedåt. Stäng bagageluckan.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/87695.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.