Hur man byter en Lastvagnars Front Skruvfjädrar

Ta bort och byter spiralfjädrar på en lastbil kan lyfta eller sänka bilen. Det är också bra för grundläggande underhåll. Det är inte ett svårt jobb, men arbetet kräver några grundläggande mekaniska kunskaper och en bra uppsättning verktyg. Vid tillämpningen av denna artikel kommer vi att ta bort de främre fjädrarna på en 1995 Chevrolet lastbil, även om processen är mycket likartad för andra märken och modeller. Saker du behöver
3/8-tums Ratchet och uttag set1/2-inch Ratchet och uttag setJackJack står 12-tums eller längre bända barFlathead screwdriverHook tool3-eller 5-lb. slägga
Visa fler instruktioner
1

Använda 1/2-tums Ratchet, lossa men ta inte bort de främre hjulet klackarna. Använd domkraften för att lyfta framför lastbilen och ställ den på pallbockar. Stativen bör monteras på ramen så att den främre delen av fordonet är säkert och svävande i luften. Ta bort muttrarna, dra bort hjulen och ställa dem åt sidan.
2

Använd 3/8-tums ratchet att ta bort främre stötdämpare. De är hålls på plats av en mutter på toppen, och ett par bultar på undersidan av kontrollgruppen. Ta chocken genom botten av kontrollgruppen.
3

Använd 3/8-tums Ratchet att avlägsna tie-rod bolt på spindeln. Använd sedan spärren för att ta bort sway-bar ändlänkar på båda styrarmarna.
4

Använda kroken verktyget, bända sprinten bort av slottet muttern som håller fast den nedre länkarm till spindeln .
5

Pumpa upp domkraften för att träffa den nedre länkarm. Applicera tillräckligt tryck för att hålla en fast hissen på armen, men inte tillräckligt för att lyfta fordonet bort av läktaren.
6

Ta slottet muttern som håller på nedre länkarm. När muttern är avstängd, bör domkraften hålla lägre länkarm på plats utan att tillåta fjädern att frigöra spänningar.
7

Använda slägga, pund den sida av spindeln tills kulleden är fri från spindeln. Sänk domkraften långsamt att gradvis lindra spänningen på fjädern.
8

När den nedre länkarm är hela vägen ner, använda spett för att poppa våren ut ur fickan. När fjädern är gratis, installera en ersättningsmodell i omvänd ordning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/94915.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.