Lägga till ett extra batteri till ett fordon

Med de många elektroniska enheter installerade i fordon, får den ena startbatteriet inte vara tillräckligt för att hantera lasten. Du kan förlänga livslängden på bilens startbatteri genom att lägga till ett extra batteri som kan driva en eller flera av de elektroniska anordningarna. Det andra batteriet kan enkelt monteras inuti själva fordonet, men den måste vara ansluten till generatorn för att hålla den från att rinna. Saker du behöver
Starter, marin eller djupurladdningsbatteri
0-gauge ledningar
kabelskalare /Vågigt
batteribricka Skruvar
Drill
batteri isolator

Visa fler instruktioner
1

välja en plats inne i bilen för att montera det andra batteriet. Medan motorrummet är ofta det första övervägandet, kräver detta ofta modifiering av fack för att göra plats för den. Stammen är en bättre plats, speciellt om du använder den för att driva något i bagageluckan som en subwoofer.
2

Montera ett batteri fack i den valda platsen, med en bricka som passar den andra batteriets storlek. Skruva in facket i ytan (som golvet i bagageutrymmet), sedan borra ett hål i närheten för att dra kablarna igenom. Se till att du inte träffar några andra komponenter som bränsletanken vid borrning och skruvning.
3

unsnap båda kablarna från startbatteriet att stänga av bilens ström, koppla ur minuskabeln först. Koppla bort kabeln som ansluter generatorn till startbatteriet (denna tråd är en del av bilens positiva batterikabeln) genom unbolting det eller skära bort det vid generatorn slut.
4

Installera ett batteri isolator ( en omkopplingsbox för batterierna) i fordonet. Skala bort en del av isoleringen från den lossade ledningen med ett pressverktyg och anslut den bara leder till en av isolatorn s sida terminaler genom att lossa terminalen och dra åt det med wire bly under det.
5

Anslut generatorn till isolatorn centrala terminal (vanligtvis märkt "A") med hjälp av en extra kabel. Montera ett nakna bly av tråden under isolatorn terminalen och därefter spärra den andra ledningen till generatorn. Anslut isolatorn tredje terminal till en annan längre tråd som kommer att dirigera hela vägen längs chassit till det andra batteriet i bagageutrymmet.
6

Anslut den längre kabeln till din andra batteriets pluspol med samma procedur som med de andra terminalerna. Anslut den batteripolen till den elektriska kontakten på enheten är det viljestyrka (stereo, subwoofer, etc). Detta kan innebära flera möjliga metoder som pressning eller skruvning kabeln till kopplingsplint.
7

Fäst kablarna i chassit genom bultning eller skruva linlås till chassit. Kontrollera att du har en tydlig stig längs chassit där trådarna och klämmor inte kommer att vara i vägen för alla linjer, grenrör eller andra komponenter. En exakt tydlig väg kommer att variera beroende på fordon.
8

Anslut de två kablarna bilbatteri till startbatteriet, som börjar med den positiva kabeln. Jorda den andra batteriet genom att fästa en tråd för den negativa polen till en metall marken som chassit med en skruv.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/94956.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.