Syftet med en dumpventil

Begreppet "blow-off ventil" har sitt ursprung i processindustrin för att beskriva snabböppnande ventiler avsedda att skydda kapitalet utrustning såsom pannor, tankar surge eller gaskompressorer i händelse av att ett övertryck utvecklade kräver snabb lindring. Idag, blow-off ventiler är en populär term som beskriver tryckbegränsningsventiler i fordonsindustrin turboladdare vars inlopp är beläget mellan turbo utlopp och intag spjällhuset. Deras utlopp är direkt till atmosfären, samt deras påverkan syftar till att förhindra turbo surge och öka skador vid snabb stängning av gasspjället under höga maktförhållanden. Funktion Plus Folklore

Vad har gjort blow-off ventiler så populärt är en mängd olika ljud som de gör när de själv manövrera vid ett givet tryck inställning, som är underhållande att många bil buffs till den punkt där många ljud finns i både ljud och videoklipp på Internet. Den grundläggande ljud är en "snap-push-whoosh", men entusiaster har utvecklat ett sortiment av horn, visselpipor och trumpeter som framhäver eller ens ändra den grundläggande ljudet. Det faktum att avblåsningsorgan ventiler utan ljuddämpande ljuddämpare är olagliga i USA har inte avskräckt de hjärtligt vrider blow-off ventil-Touting i en underjordisk nationell tidsfördriv.
Motor och Turbo skydd

När det används enligt föreskrifterna, är blow-off ventiler för att förhindra kompressor surge som är ett tillstånd där den snabbt snurrande turbon som kan snurra på 100.000 RPM kan plötsligt retardera till noll eller till och med vända sig när gaspedalen släpps plötsligt upp vid hög motoreffekt. Den efter-turbo högtrycksluft plötsligt instängd efter turbon men innan gasspjället, vända sitt eget flöde tillbaka genom turbo s snurrande blad i fel riktning. Detta kan förstöra ett turboaggregat eller orsaka motorskador.
Bypassventil Jämförelse

normalt under sådana förhållanden en turbo överströmningsventil tillbaka luften till inloppet av turbon, men blåsa av ventilerna överlämna dem till atmosfären med en plötslig frigöring av trycket och den efterföljande ljud genereras.
Enorma Aftermarket

Varje generation av bil buffs aldrig missar ett trick när det gäller att öka prestandan till max samtidigt som det producerar unika trick ljud. Blow-off ventiler av alla slag finns till salu för varje märke och modell av turboladdade bilar, de flesta som gör justeringar för att ge maximalt skydd på allra sista ögonblick samtidigt som maximal prestanda.
Sound Ändringar
p Det finns add-on horn, samtal anka, snap-wooshes, och visselpipor som kan användas i stället för halsdukar för att tillfredsställa de inre maningar varje turboladdade makt fanatiker. En snabbtur på webben kan hjälpa nykomlingen att snabbt hitta den exakta tonen önskas.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/94987.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.