Hur du väljer en Turbo

turboladdare är inte bara för hot rods längre. De används ofta för att öka prestanda i mindre, mer bränslesnåla motorer. De arbetar på en enkel återkoppling. Tubos komprimera luften som matas in i förbränningskammaren. Det tar energi för att göra detta som turbon s kompressorn tar från avgasen. Gas som lämnar motorn vänder ett hjul som driver kompressorn tillåter turbon att injicera mer luft (genom att komprimera den ytterligare) in i motorn. Det ger mer avgaser, som vänder hjulet snabbare ge kompressorn ännu mer energi för att komprimera luft. Slutligen, när ett förutbestämt laddtryck har uppnåtts exess gas ventileras förbi hjulet och turbon fortsätter med maximal effektivitet. Att veta vad som riktar laddtrycket borde vara är en detalj du behöver för att räkna ut om du vill lägga till en turbo till din bil. Saker du behöver: Din bil specifikation
Dyno utgång
Visa fler instruktioner
1

Dyno din bil. En dynamometer är en apparat som mäter bilens effekt, vridmoment och effektivitet, och det tomter informationen på en graf. Som ger dig en baslinje när du ställer en rimlig hästkrafter mål för efter konverteringen.
2 proffs

rankade för att guida dig. Det här jobbet är inte en fråga om att band den största, tuffaste turbo till toppen av din motor och trampa på gaspedalen. Gör din del genom att veta bilens exakta specifikationer, inklusive kompressionsförhållande, volymetrisk verkningsgrad, förskjutning, tjänstevikt, etc. Om du inte vet exakt vad din bil är nu, kommer du inte förtrogen med proffs som hjälper dig att göra det bättre.
3

Välj önskad metod för uppgradering. Det finns kit som finns för många bilar som sätter alla nödvändiga delar för uppgraderingen ihop för dig, eller om du har tur, göra det ensam och köpa delarna var för sig. Det gör att du mycket mer utrymme för anpassning, men det kräver betydligt mer bas kunskap.
4

Studie och gör dina läxor. Även om du är en bil fanatiker med en god praktisk kännedom om motorkomponenter, dagens motorer är mycket komplicerade maskiner med varje del konstruerade för att arbeta på högsta effektivitet med de andra. Ändra den balansen genom modifiering är ett recept för katastrof om du inte vet vad du gör. Läs en bok. Läs flera. "Maximum Boost" är en titel som är bra för den sena nybörjare till tidig mellankugghjulet huvudet.
5

Välj en setup som håller dig på rätt sida om "surge line." Använd en kompressor karta och plot alternativ boost tillsammans med erforderlig inflöde, hastigheten linje och maximalt vridmoment effektivitet för att hitta den "effektivitet ön," och välj ett uppsving psi som får dig närmast den ön.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/95107.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.