Bore Vs. Stroke: Motor

Tillsammans med cylinder räkna, en motors Borrning och slaglängd mätningar är utmärkande faktorer i sin förflyttning. Det finns många möjliga borrning och slaglängd kombinationer, och det bästa för ansökan till hands beror på dess krav. Innerdiameter och slaglängd

Avståndet från den ena sidan av cylindern till den andra är dess "borrning." Avståndet att kolven färdas upp och ner inuti denna cylinder är "stroke" och bestäms av utformningen av vevaxeln.
Big-bore Fördelar

A stor cylinderborrningen relativt sågkedja ger luften mer utrymme att gå in i och ut ur cylindern. Detta "un-shrouding" effekten ger en motor mer high-RPM potential.
Långslagig Fördelar

Eftersom långa slag kräver en vevaxel med långa armar , tenderar de att ha mer vridmoment än kort-taktsmotorer. Detta beror på den långa vevaxel arm fungerar som en hävstång, förmedla mer kraft per varv än en kortare.
Nackdelar

långa slag begränsar rpm eftersom de tvingar kolven att röra sig mycket snabbare, vilket ökar sannolikheten för fel. Stora hål ökar sannolikheten för detonation (knock) eftersom de ger mer utrymme i kammaren för oönskad detonation sker.
Bottom Line

Big Bore /kort slaglängd är för höga varvtal hästkrafter, och små hål /lång slaglängd är för moment och bogsering makt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/95108.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.