Bil bromsrotor Typer

Broms rotorer är rundstål delen ligger bakom bilens hjul som är klämda av bromsok och bromsbelägg när du bromsar. Friktionen från bromsbelägget materialet på rotorn är det som saktar hjulet. Under årens lopp har flera olika typer av rotorer utformats, från ventilerade stål rotorer till mer exklusiva kol keramiska rotorer används på extremt högpresterande bilar. Högpresterande broms rotorer är en vanlig uppgradering för bilägare som vill öka sin bilens bromsförmåga, även om inte alla typer av broms rotorer är tillgängliga för alla bilar. Normala Rotorer

flesta broms rotorer som används på produktion bilar gjuts enkelt järn rotorer av olika tjocklekar och diametrar. Addera Cross-borrade skivor

Cross-borrade skivor har hål borrade genom dem. Hålen är utspridda över hela ytan av bromsrotorn och hjälpa rotorn svalna under aggressiv bromsning genom att avleda den värme som byggs upp. Många prestanda bilar levereras med cross-borrade skivor från fabriken som en prestation funktion. Detta är också en populär uppgradering för ägare som vill förbättra sin bromsning på en bil som har standard rotorer. Cross-borrade skivor ser också bra när du kan se dem genom ekrarna. Dålig kvalitet cross-borrade skivor har varit kända för att spricka i förtid om borrningen inte görs på rätt sätt.
Ventilerade Rotorer

Ventilerade rotorer har ventilationsöppningar eller urgröpt venerna inne i rotorn och som syns om man tittar på kanten av rotorn. Liksom cross-borrning, ventilerna att hålla rotorerna svalt under bromsning. De ventiler i rotorerna tillsätts vanligtvis som en del av gjutningen.
Slitsade Rotorer

Gilla tvärborrning och avluftning, slitsade rotorer är utformade för att förbättra kylningen förmåga broms rotorer. Slitsade rotorer har slitsar som är bearbetade i ansiktet på rotorn och som riktat placeras i en vinkel på rotorn.
Kombinationer

Ofta prestanda bromsskivor kommer att kombinera olika funktioner, så det är inte ovanligt att hitta rotorer som är cross-borrade, slitsade och ventileras för maximal kylning förmåga. Vissa rotorer kombinerar två av de funktioner, som stickning och cross-borrning.
Carbon och keramik Rotorer

Carbon-förstärkta rotorer har funnits sedan mitten av 1970-talet , när de utvecklats för användning i Formula One racing. Carbon bromsarna används främst på racerbilar, där de snabbt kan komma upp till den höga temperaturen som behövs för korrekt inbromsning. Kolfiberförstärkt keramiska bromsskivor är högsta prestanda och dyraste rotorer broms som används för tillfället. Extremt högpresterande bilar som Ferrari Enzo, den senaste Corvette ZR1 och Porsche Carrera GT använder keramiska bromsar med stor framgång på väg pågående superbilar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/95193.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.