Hur man installerar störtbågar

En bult-in roll bar är en vanlig uppgradering för ägare som söker extra säkerhet från sina bilar. De är ofta installeras på sportbilar och bilar som drivs på banan, liksom många klassiska bilar som roadsters, som ett sätt att erbjuda extra skydd för de åkande i händelse av en vältning. I motsats till en bur, som löper runt hela interiören, är en störtbåge en båge av stålrör som är bultad i området bakom framsätena. Störtbågar som helt enkelt är fastskruvade i är relativt lätt att installera med rätt verktyg och know-how. Saker du behöver
Hylsnyckelsats och spärrfunktion
Borrmaskin
Borrspetsar
Scribe
Saxar
Visa fler instruktioner
1

bort framstolarna. De flesta platserna hålls i med fyra eller fler skruvar på framsidan och baksidan som fäster stolen eller reglagen plats till golvet. Skjut sätet hela vägen tillbaka om det behövs för att komma åt de främre bultarna och framåt för att komma åt de bakre skruvarna.
2

bort baksätet om bilen har fyra sittplatser. De bakre sätena kommer att skruvas fast i golvet eller kanske bara klämma på plats. Rådfråga din verkstadshandbok för mer specifika riktningar.
3

Placera störtbåge i områdena bakom sätena för att testa montera den. Beroende på vilken typ av störtbåge, kommer det att finnas ett antal armar som kommer bort av den uppochnedvända U-formad störtbåge själv. Om armarna som sträcker sig till baksidan av interiören inte är svetsade på baren, måste du skruva dem på störtbåge för installation.
4

Gör markeringar runt bottenplattorna i rullen bar där du behöver trimma mattan. Den störtbåge måste bultas till plåten för korrekt installation och inte genom mattor och ljuddämpning.
5

Avlägsna störtbåge från insidan (eller bara skjuta den framåt, om det finns tillräckligt rum) när varumärkena har gjorts för där mattan behöver trimmas. Skär mattan och ljuddämpande nedanför det på lämpliga märken.
6

Placera störtbåge tillbaka i position så att att bottenplattorna linje med de skurna områdena mattor och ljuddämpning. Använd en stans eller en skrivare för att markera var hålen måste borras i plåten. Basplattorna har borrade hål i dem redan för bultarna. När markeringarna görs med hålen i störtbåge som en mall, skjut bar tillbaka ur vägen. Borra hål med en elektrisk eller skruvdragare och lämplig storlek borr.
7

Skjut störtbåge på plats. Skjut bultarna genom hålen i basen störtbåge plattor och sedan genom hålen som borrades i plåt. Från den andra sidan av plåten, skjuter fästplattorna över bultarna och sedan dra åt muttrar på bultarna. Du kanske behöver en assistent för att hålla skruvarna på plats inifrån bilen för att installera bultarna. Dra åt alla bultar. Installera baksätet (om störtbåge gör tillräckligt spelrum för dem) och sedan installera framsätena.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/95203.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.