De metoder för en Sway Bar

Nästan alla moderna vägen pågående bilar använder någon form av krängningshämmare. Dessa enkla enheter rita på hundra år gammal teknik för att hjälpa till att kontrollera rulla karossen och förbättra hanteringen. Ett fordon utan man skulle rulla som en pråm i havet, blir farligt instabil i processen. Det finns några situationer där man kan dra nytta av att göra utan krängningshämmare, men dessa situationer är aldrig på vägen. Våren Supplement

Det primära syftet med alla gungning (AKA "anti-roll") bar är att hämma magert i kurvor, speciellt under snabb vänster-höger-vänster-övergångar. Även bilens primära spolen eller bladfjädrar ska bära bördan av kroppen kontroll, kan det vara svårt att ställa fjädrarna så att de är mjuka nog för att ge en bekväm resa och samtidigt bibehålla tillräcklig styvhet för att förhindra rulle. Kräng.hämmare gör ett bra jobb av att kontrollera kroppens rörelser utan att signifikant påverka rida kvalitet.
Vridfjäder Kontroll

vingla barer är gjorda av i huvudsak samma sorts våren material som bilens viktigaste spiralfjädrar. Till skillnad skruvfjädrar (som använder komprimering för att styra kroppens rörelser), vingla barer är "torsionsfjädrar" som absorberar rörelse med en vridande rörelse. Kräng.hämmare är i grunden U-formade, men den nedre horisontella linjen lika bred som bilen. Den U: s vertikala delar fäster hjulen medan dess mittparti är fäst i chassit. När båda hjulen rör sig i motsatta riktningar i förhållande till chassit (man går upp medan den andra går ner), vrider stången och hämmar rörelsen.
Spring Material Tuning

Hur mycket en krängningshämmaren hämmar krängning beror på både dess tjocklek och styrka sitt material. Medan en mycket tjock, hård krängningshämmare gör ett bra jobb att hämma kroppens rulle, med hjälp av någon bedriver en viss risk. Eftersom vingla barer effektivt knyta vänster och höger sida tillsammans, kan en som är för tjockt göra att bilen är normalt oberoende fjädring för att agera som om den vore ansluten med en solid axel. En alltför styv krängningshämmare kan orsaka däcket på insidan av en sväng för att lyfta helt från marken, vilket dödar hantering förmåga och säkerhet. Denna effekt är särskilt skadligt för framhjulsdrivna bilar, som kräver varje uns av Traction möjligt från framhjulen till både styra och accelerera.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/95305.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.