Hur hitta en utväxling för en Chevy Truck

Till skillnad från många moderna personbilar, vilket är framhjulsdrift, Chevrolet lastbilar är bakhjulsdrivna fordon. Att dirigera energi som produceras av motorn och transmissionen till bakhjulen, Chevy lastbilar använder en drivaxel för att ansluta baksidan av överföring till en differential. Inom differential är två kugghjul, som arbetar för att vända bakdäcken. Antalet varv dessa kugghjul gör för varje varv hos de bakre däcken kallas "utväxlingsförhållande." Innan du köper eftermarknaden växlar, är det viktigt att först bestämma vilken utväxling trucken för närvarande är utrustad med. Saker du behöver
Måttband
Visa fler instruktioner
1

kör lastbilen med en jämn hastighet och skriva ner motorns varv per minut eller "RPM: er" som noterats av varvräknare, liksom hastigheten trucken färdas, mätt med hastighetsmätaren.
2

mäta diametern på en av de bakre däck med ett måttband.
Sida 3

Multiplicera antalet varvtal finns i Steg 1 av däckets diameter. Till exempel, om däckets diameter är 28 inches, och om varvtalet antecknade i steg 1 var 2600, multiplicera 28 med 2600 för att nå ett resultat av 72.800.
4

Multiplicera hastigheten av lastbilen noterade i Steg 1 av 336. Till exempel, om antalet varvtal var 2600 när lastbilen drevs med 60 miles per timme, multiplicera 60 av 336 för att nå ett resultat av 20.160.
5

Dividera resultatet finns i steg 3 genom resultatet finns i steg 4 för att bestämma utväxlingsförhållandet. I detta exempel är lika med 72.800 dividerat med 20,160 3,61. Således, vilket lastbilens utväxling är 3.61:1.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/95369.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.