DIY Anpassade Mätare

Eftermarknad och anpassade mätare är ett populärt komplement till modifierade eller anpassade fordon. Eftermarknad mätare fungerar ofta bättre än de stock mätare, särskilt om bilen är äldre, och kan tillåta dig att övervaka funktioner som de stock mätarna inte har avsättning för. Många bilar, till exempel, inte har en mätare oljetemperatur, så om du är typen som vill veta din oljetemperatur, måste du installera en mätare med denna funktion. Anpassade mätare är i allmänhet lätta att installera och du kan göra det själv, även om kunskap om ledningar krävs. Saker du behöver
Electric drill set
hylsa och spärrskaft Skruvdragare
Avbitare /strippor
Eltejp
Elektriska kontakter
Visa fler instruktioner

1

Välj mätare. Vissa är dyrare än andra. Också bestämma vilka mätare du ska installera. Kanske vill du bara att installera några extra mätare som kommer att övervaka funktioner som oljetryck och oljetemperatur, eller du kanske vill installera en eftermarknad varvräknare och hastighetsmätare samt.
2

Bestäm vart du ska att installera mätarna. Du kan använda en mätare pod monterad på A-stolpen av fordonet i mittkonsolen genom att använda en mätare panel som skruvas på plats. Beroende på utformningen av instrumentpanelen, du kan också ha möjlighet att installera mätare i stället för lager mätarna. Om du installerar en varvräknare, kan du installera den på instrumentbrädan. De flesta mätare levereras med ett monteringsfäste som gör att du kan montera mätaren ovanpå instrumentbrädan eller på rattstången också, vilket ger dig flera alternativ. Oavsett var du väljer att installera mätare, se till att de är väl synliga från förarplatsen.
3

Wire mätarna. Mätarna kommer med detaljerade anvisningar om hur man tråd dem. Generellt kommer mätarna har flera trådar, och kommer att innehålla trådar för matning, jord och tillbehör. För en lämplig mark, hitta en yta som är metall och fri från färg. Du kan behöva borra ett hål i metall med en borrmaskin så att du kan skruva fast jordledningen till bilen. Se till marken ligger nära mätaren. För makten, måste du hitta en ledig krets i säkringsblock eller skarva kabeln för den nya mätaren till ett tillbehör som redan har makt. Att driva lamporna inuti mätarna, lokalisera ledningarna för de rusar tänder. Skär den befintliga kabeln, skalar isoleringen från änden av den och sedan skarva tråd för mätaren ljus till tråd för instrumentbrädan ljuset. Anslut dem med en god kvalitet bullet kontakten och linda samband med eltejp.
4

Test mätarna när de är kopplade genom att vrida bilen på att se till att de fungerar. Om allt fungerar, installera mätare på de platser där du har valt att installera dem. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/95444.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.