Hur man installerar RSX Coilovers

Den Acura RSX är en sportig kombi som ersatte Integra. I lager form är RSX en mycket imponerande bil, särskilt om det är en RSX-S, den högpresterande derivat av modellen. Men, som de flesta bilar, är fjädring på RSX lite i överkant och kan också stå för att vara lite mer stel. Många ägare uppgradera sina RSXs med coilovers, en högpresterande installation som kombinerar våren och chock i ett justerbart montage. Saker du behöver
Golv jack
Jack står
skruvmejsel
Tänger
Kulled splitter (ättikslag gaffel) katalog Hylsnyckelsats och spärrfunktion
båda gaffelnycklarna

Visa fler instruktioner
1

Lossa hjulets muttrarna. Lyft framför bilen med en domkraft. Sänk den på pallbockar under endera sidan av bilen. Slutför bort de främre muttrarna och hjulen.
2

Koppla bort ABS tråd med en 10-mm hylsa där den fäster stagenheten. Unbolt fäste som håller bromsledningen till staget med en 12-mm-uttaget. Böj sprinten som går genom bulten som fäster styrarmen till uppskov med skruvmejsel. Dra ut sprinten ur med en tång.
3

Ta bort muttern med en 19-mm hylsa. Använd kulleden separatorn att separera kulleden från stöttan. Sväng styrstaget ur vägen. Ta bort de två skruvarna som håller den nedre delen av stagenhet till suspensionen med en socket.
4

Öppna huven. Ta bort de tre 14-mm muttrarna som håller den övre änden av staget till fjäderben. Stöd stagenheten när du tar bort den sista muttern. Dra stagenheten ut ur bilen.
5

Installera de redan monterade coilovers i bilen. Sätt i den övre änden av coilovers upp i fjäderben så att dubbarna skjuter in i motorrummet. Dra åt de övre muttrarna för att hålla enheten på plats medan du installerar den nedre änden.
6

Installera skruvarna som håller den nedre delen av stagenhet till suspensionen. Dra åt bultarna. Dra åt de övre strut bultarna. Skjut styrarmen tillbaka på strut armen och dra åt muttern. Installera en ny saxpinne genom hålet i bulten och böj i slutet av sprinten för att förhindra att muttern blir ogängade.
7

Bolt ABS linjen och bromsvätska linjen tillbaka på staget montering. Upprepa ovanstående steg för den motsatta sidan av bilen. Sätt tillbaka hjulen och lägre fordonet till marken.
8

Öppna bagageluckan. Dra den platta på botten av stammen ut. Fäll baksätena framåt. Ta bort clipsen som håller mattan på plats för hand. Dra mattan bakåt tills nötterna är utsatta att hålla toppen på de bakre stagen på plats.
9

Lossa muttrarna till hjulen. Höj fordonets bakre del med en domkraft. Sänk den på ett par pallbockar under endera sidan av bilen. Avsluta bort hjulen. Ta bort ABS tråd på staget med en sockel. Ta bort den nedre bulten som håller stagenheten till suspensionen. Ta bort de två övre strut muttrar placerade i bakluckan. Ta bort de yttre camber bultar på den nedre änden av stöttan. Avlägsna anordningen från bilen.
10

Sätt den övre delen av den nya coilover så att tapparna går genom hålen och in i stammen. Dra åt de övre monteringsmuttrarna. Placera jack under den undre delen av navet där hjulet installerar och jack upp suspensionen tills hålen i den nedre änden av coilover radas upp med hålet i suspensionen. Montera den nedre fästskruven. Installera camber bulten. Dra åt de nedre skruvarna och sedan de övre bultarna.
11

tillbaka ABS tråd på coilover. Upprepa ovanstående steg för den andra sidan av bilen. Sätt tillbaka hjulen. Sänk bilen till marken. Sätt tillbaka mattan som döljer de övre strut muttrarna. Sätt tillbaka stammen panelen. Dra åt muttrarna på alla fyra hjulen. Har suspensionen linje med en professionell butik.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/95448.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.