Hur man använder destillerat vatten i kylsystem

Kylsystem ofta använder vatten för att avleda värme eftersom den har en mycket högre " särskild värme " index . I själva verket har vatten ett högre index än någon gemensam substans. Denna höga specifika värme betyder vatten kräver mycket mer energi för att ändra dess temperatur än andra ämnen , vilket i sin tur gör det det optimala mediet för att reglera temperaturen . Destillerat vatten har ingen rättslig fördel , men dess renhet minimerar uppbyggnaden av rester inom ett system . Instruktioner
1

Kombinera destillerat vatten och frostskyddsmedel i en ren kanna . I bilmotorer , är detta förhållande 1:1, vilket innebär att du vill ha hälften destillerat vatten och hälften frostskyddsmedel . Om den används i system som inte är föremål för extrema temperaturer , såsom flytande kylsystem i datorer , så du behöver inte frostskyddsmedel och kan använda alla destillerat vatten .
2

försiktigt häll blandningen i kylaren , vilket gör att eventuella dräneringspluggar har stängt . Om det behövs , blanda mer destillerat vatten och frostskyddsmedel i kannan och fortsätta fylla tills kylaren är full .
3

Kör motorn eller system för att låta blandningen flytta in ofyllda fack . < br >
4

Toppa kylaren , om så krävs , för att säkerställa fyllighet och sedan ersätta kylaren locket .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/95612.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.