Hur man gör Wiring Utility Trailer

Utility trailers finns i olika bredder, storlekar och kapacitet belastning. Hur en släpvagn är kopplad beror på vad som krävs. Små vagnar har sidomarkeringsljus, bakljus, bromsljus och blinkers. Trailers bredare än 80 inches måste ha bakre markörer. Om ditt tillstånd kräver en registreringsskylt för en släpvagn, måste du ansluta den också. Utility vagnar dragande tunga laster kan ha elektriska släpvagnsbromsar. Utility släpvagnskablage kontakter kommer i konfigurationer med fyra till sju stift och motsvarande ledningar beroende på belysningen som krävs och tillbehör. Saker du behöver
Trailer
ledningar kontakt 12 - eller 16-gauge vit tvinnad tråd
16 - eller 18-gauge grön, gul och brun tvinnad tråd
16 - eller 18-gauge rött, och lila tvinnad tråd
12 - eller 18-gauge blå tråd
18-22 eller 14-16 gauge snabbkopplingar splits
18-22 eller 14-16 gauge mitten wire T-kranar
10 - 12 gauge snabb skarv kontakter
10-12 gauge mitten wire-T-kranar
Wire VECKARE /strippa för strandade 12-18 gauge ledningar
Buntband
Eltejp
Visa mer Instruktioner
1

Välj rätt trådstorlekar och skarvhylsor för din släpvagnskablage. Använd 16-gauge vita ledningen till jord på fyra-och fem-wire trailer kontakter, och 12-gauge på sex-och sju-tråd trailer kontakter. Använd 18-gauge tråd för alla färgade trådar på fyrtrådsförbindelser trailer kontakter och 16-gauge tråd på sex-och sju-tråd trailer kontakter. Blå trådar bör vara 12-mätare på sex-och sju-tråd trailer kontaktdon och 18-gauge på fyra-och fem-trådanslutningsdon.
2

Wire svansen, markör och licens lampor plattan med brunt tråd. Route brun tråd längs den vänstra sidan av släpvagnens ram till vänster bakljus, och sedan över till registreringsskylten ljus. Route bruna ledningen på höger sida till bakljuset och över till de bakre positionsljus. Sätt den bakre markören och höger brun tråd i en snabbkoppling, och sedan crimp den stängd. Upprepa med registreringsskylten tråden på vänster sida. Gör ytterligare anslutningar för baklyktor och markörer side, med mitten tråd t-kranar. Placera kranarna på den huvudsakliga tråden, sätter ljuset tråd, stänger plasthöljet och kläm den stängd.
3

Route gröna kabeln till bakljuset, via den högra sidan av trailern . Anslut den gröna kabeln till broms /turn-signal tråd med en snabbkoppling. Dra en gul tråd längs den vänstra sidan av trailern till bakljuset. Anslut den gula ledningen till broms /turn-signal tråd med snabbkopplingen.
4 blå

Route trådar längs vänster och höger sidorna av trailern ramen till bromsarna. Anslut den blå kablarna till de elektriska trådarna Släpvagnsbromsventil vid varje hjul med hjälp av snabba ansluter och mitten tråd t-kranar. Anslut kabeln broms marken vid varje hjul på släpvagnen ram.
5

Route en röd tråd i de inre trailer lampor, bryta sig loss kit, batteriladdare och andra tillbehör. Gör anslutningarna som är lämpliga för tillbehöret - en del kan behöva crimp-on Ring kontakter, andra kan ha skruvplintar eller anslut med snabb ansluter. Använd en vit tråd för att ansluta jordkabeln för varje tillbehör till släpet ram.
6

Route lila ledningen till backup lampor och knyta kontakter med snabba ansluter och mitten tråd t-kranar.

7

Anslut den högra sidan bruna ledningen till vänster brun tråd med en mid tråd t-tap. Anslut alla färgade kablarna till motsvarande ledningar på släpvagnskablage kontakten med snabb ansluter. Pressa en stud ring till den vita jordledningen på släpvagnskablage kontakten. Fäst ringen stud till släpet ramen vid en befintlig bult (ta bort muttern, placera stud ringen över bulten som om det vore en bricka, och byt muttern).
8

Anslut släpvagn ledningar kontakt till bilens ledningar kontakten. Slå på parkeringsljus. Den registreringsskylt ljus, bakljus, bakre markörer och markörer sidan ska slå på. Trampa på bromsen - båda baklyktor skall lysa. Lossa bromsarna och testa vänster och höger blinkers. Sätt bilen i omvänd och backup ljus ska gå vidare. Innerbelysningen och tillbehör bör också fungera.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/95717.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.