Vad är en Dodge Antispinn bak?

Olika typer av skillnader kan klassificeras som "anti-spinn." Dessa inkluderar limited slip, låsning och spolen differentialer. Varje uppför sig annorlunda på och utanför vägen. Generellt är bara limited slip differentialer installerats i fabriken fordon, men det är möjligt din Dodge fordon kan utrustas med en låsning eller spole-typ differential för off-road eller racing bruk. General Theory

Syftet med en är att låta de bakre hjulen på ett fordon att vända vid olika hastigheter när det utför en sväng. Den skillnaden kan också hjulen att "låsa upp" eller slå ihop i samma takt under låg-dragning förhållanden. Om hjulen låstes samman vid samtliga tidpunkter, skulle fordonet inte att kunna vända eftersom hjulen på insidan av en sväng spinn med en annan hastighet än på utsidan av svängen. I själva verket, stabiliserar den differentiella din Dodge och erbjuder en slirningsförhindrande effekt för rörelsefrihet och säkerhet.
Differential med diffbroms

Differential med diffbroms ofta används i fyra- wheel-drive och fordon racing eftersom de erbjuder överlägsen dragkraft förmågor, både på trottoaren och off-road. En differentialbroms gör bilens hjul att rulla med något olika hastigheter medan verkställande en sväng, men låser axlar och hjul tillsammans när rotationsförhållandet variansen är för hög. Denna skillnad gör att fordonet att vända säkert i hög-grepp förhållanden såsom på vägbanor och även tillåter axlarna att låsas ihop när ena hjulet snurrar fritt i en låg-grepp situation.
Låsa Differentialer

Spärrdifferential är precis vad namnet antyder, den låser hjulen tillsammans. Den största skillnaden mellan en begränsad slirning och en låsande differential är att den senare kan manuellt låsas och förblir låst tills manuellt urkopplad. Dessa skillnader är främst för off-road och racing bruk och aldrig bör ingrepp på en allmän väg eller liknande hög dragkraft yta eftersom detta kan allvarligt skada drivsystemet Addera Spool Diffbromsar
.

Spool-typ differentialer används för att permanent låsa axlar tillsammans. När en spole är installerad i en differential, hjulen är permanent förbundna med varandra. En spole kan endast tas bort genom att helt demontera differentialhuset. Dessa skillnader är endast installeras i racing och off-road fordon som aldrig kommer att köras på allmänna vägar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/96192.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.