Hur du väljer en Supercharger

Kompressorer skapa hästkrafter genom att öka luft-bränsleblandningen i förbränningsrummet. Mer bränsle-luftblandningen betyder mer hästkrafter. Kompressorn rinner av motorns viktigaste bälte och tar hästkrafter bort från drivhjulen. En kompressor ger mer hästkrafter än den använder dock oftast resulterar i en nettoökning på mer än 50 procent. Den extra hästkrafter levereras smidigt hela motorns effektklass. Det finns flera olika typer av överladdare. Båda har fördelar och nackdelar. Instruktioner
1

Titta på en Roots kompressor. Roots kompressorer är uppkallade efter Roots bröderna, som designade den 1929. Den består av två sammankopplade hantelformad paddlar som tvingar luft genom dem när de vänder. Den Roots kompressor fungerar mycket bra vid låga hastigheter, vilket gör den idealisk för mindre motorer som behöver hästkrafter vid lägre varvtal. Den Roots kompressor fungerar inte effektivt. Luften det driver in i motorn är varmare än luften som produceras av andra typer av kompressorer. Varmluft är inte så tät som kall luft och inte producerar så mycket makt. Roots kompressorer kräver en intercooler, eller radiator, för att dra bort värme mellan den och motorn. Den Roots kompressor sitter på insugningsröret och är mycket högt. Det får inte plats under huven på de flesta bilar och oftast kräver en modifiering av huven. Ändå är det ett bra val för de flesta gatubelysning.
2

Ta en titt på centrifugal kompressor. Den centrifugal kompressor ser ut som en snäcka. Det är en rund hölje med en kanal lindning runt det som blir större när den färdas. Höljet innehåller en fläkt som suger in luft och skickar den till motorn under tryck. Centrifugal kompressorer förlorar prestanda vid den nedre änden av motorns varvtal, men ger mer prestanda vid den övre änden. Av denna anledning, de ger bättre gas körsträcka i vardaglig körning när motorn inte flytta in höga hastigheter. Addera 3

Titta på skruv-typ kompressorer. Skruv-typ superchargers använda två sammankopplade, motroterande skruvar att driva luft i motorn. Den skruvtyp kompressor är mindre och passar under de flesta huvar. Luften den komprimerar är kallare än luften från Roots kompressor och intercooler behövs inte. Den skruvtyp kompressor fungerar bra över hela varvtalsregistret. Både skruv-typ och centrifugal kompressorer kan monteras bort från motorn om utrymmet under huven är tät.
4

Titta på de extra kostnaderna. Kostnaden för en kompressor varierar från $ 3.000 till $ 8.000 plus installation under 2011. Luft måste lämna motorn, så ett fritt flöde avgassystemet också måste installeras, för ytterligare $ 300 till $ 600 dollar. Du behöver en låg temperatur termostat för att hantera den ökade kylvätska värme.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/96399.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.