Hur man läser Mätare Bar Boost

Den vanligaste mätningen i laddtryck för amerikanska bilar, liksom eftermarknaden mätare boost är i pounds per kvadrattum (psi). Men vissa lager och eftermarknad boost mätare har avläsning i bar enheter. En bar är en måttenhet som är lika med 14,50 psi. Mer sällan är vissa lager bilar utrustade med boost mätare som läser i megapascal (MPa). 1 MPa är lika med 145,04 psi. Oavsett mätning ditt boost mätare läser in, kan du konvertera den till den konventionella boost mätning av psi genom en enkel beräkning. Saker du behöver
Pencil
Paper
Calculator
Visa fler instruktioner
1

Kör ditt fordons motor till redline, vilket gör att turboaggregatet till fullo spolen. Anteckna toppen laddtryck din mätare läser medan motorn är under acceleration. Vara så exakt som möjligt för en korrekt konvertering till psi.
2

Multiplicera din turbo s toppvärde laddtryck vid 14.50 om din Laddtrycksmätare läser i bar tryck. Denna siffra är den högsta laddtryck i psi.
3

Multiplicera din turbo s toppvärde laddtryck från 145,04 om din Laddtrycksmätare s utslag är i MPa. Det resulterande talet är topp laddtryck i psi. På grund av den stora omräkningstal, kan det vara svårt att exakt konvertera en boost mätare s MPa avläsning för psi. Överväga att installera en eftermarknad boost mätare som läser i psi för enklare och mer exakt avläsning boost nivå.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/96449.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.